Update: Samen ‘tiny’ bouwen in het groen

UPDATE 16-10-2020
Vanwege de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus en de aangescherpte maatregelen, is besloten de bijeenkomst volledig online plaats te laten vinden. De ochtend van 21 oktober wordt per mail de link gedeeld met alle geïnteresseerden, om de bijeenkomst die avond online te kunnen volgen. Na de bijeenkomst wordt ook een link gedeeld naar de opname van de bijeenkomst. Al ruim 145 geïnteresseerden hebben zich aangemeld. Aanmelden kan nog via www.kleingroenrijk.nl.

Op woensdagavond 21 oktober is het HelvoirThuis het decor van een informatiebijeenkomst van initiatiefgroep Klein Groenrijk. De groep zoekt andere enthousiastelingen om gezamenlijk hun ideeën over ‘tiny’ en duurzaam bouwen te gaan realiseren in de gemeente Vught. Belangrijke speerpunten voor Klein Groenrijk zijn verbinding met natuur, het creëren van persoonlijke en financiële vrijheid en het wonen in een community, waar ook plek is voor de eigen privacy.

De initiatiefgroep is ontstaan vanuit een Facebookgroep, begin dit jaar opgericht door Vera de Bever uit Vught. Vera: “Samen met anderen wil ik graag laten zien dat wonen en leven ook anders kan dan we in onze maatschappij nu vaak gewend zijn.” De Facebookgroep is inmiddels uitgebreid met bijna 80 geïnteresseerden, waarvan een actieve kerngroep van 7. Zij willen in de gemeente Vught een natuurrijke plek creëren waar iedere bewoner zich thuis voelt, én waar betaalbaar geleefd kan worden. De groep gaat uit van het tiny-wonen-principe: zo ecologisch mogelijk bouwen en wonen, waarbij niet meer ruimte wordt gebruikt dan nodig. Met het vinden van een geschikte (tijdelijke) locatie voor het project is de groep druk bezig.

Aanmelden voor bijeenkomst
De bijeenkomst is woensdag 21 oktober van 19.30 tot 20.30 uur, in het HelvoirThuis, Kloosterstraat 30 Helvoirt. Vanwege de huidige coronamaatregelen is er ruimte voor maximaal 20 geïnteresseerden, zodat er voldoende afstand gehouden kan worden. Ook kan de bijeenkomst online worden gevolgd. Aanmelden voor de fysieke of online bijeenkomst is verplicht en kan via www.kleingroenrijk.nl.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …