Samen Thuis met Vughterstede

Per 1 maart breidt Vughterstede zijn diensten uit met ‘Samen Thuis met Vughterstede’. Deze dienst biedt ondersteuning aan ouderen die thuis wonen en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarmee kan ook de vaak drukbezette mantelzorger ontlast worden.

’Samen Thuis’ is een nieuwe, laagdrempelige voorziening voor ouderen die zelfstandig wonen in Vught. Een vaste medewerker komt hen thuis helpen met alledaagse dingen. Bijvoorbeeld door samen boodschappen te doen, samen de maaltijd te bereiden en/of te eten, mee te gaan met een bezoekje aan de huisarts of ziekenhuis, heerlijk te wandelen of door er gewoon gezellig te zijn. Ook kan de medewerker helpen bij het opstaan, het douchen, het aankleden, het opstarten van de dag of het aanbrengen van structuur in de dag. Dit alles afhankelijk van de wensen van de oudere, de afgesproken tijden en de hulp die iemand denkt nodig te hebben. Hierbij vindt Vughterstede het belangrijk dat de ouderen zelf de regie in handen houden. “Met deze aanvullende dienst vanuit Vughterstede kunnen we nog meer ouderen helpen om langer zelfstandig thuis te wonen en daar ben ik heel blij me”, zegt Peggy van der Koelen, bestuurder Vughterstede.

Monique van Velthoven

Meer informatie
Als u meer informatie wilt hebben over deze ondersteuning aan huis of als u zich wilt aanmelden, kunt u dat laten weten aan de coördinator van ‘Samen Thuis met Vughterstede’, Monique van Velthoven, bereikbaar op telefoonnummer 06-36553440. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u thuis, wordt met u en eventueel met uw partner, kinderen of andere betrokkenen besproken wat uw wensen zijn en wat ‘Samen Thuis’ voor u kan betekenen. Zie www.vughterstede.nl voor meer informatie.

Medewerkers
Hebt u belangstelling om als medewerker voor ‘Samen Thuis met Vughterstede’ aan de slag te gaan? Neem ook dan een kijkje op www.vughterstede.nl voor meer informatie over vacatures.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …