Rosa van Duijnhoven in actie

‘Samen houden we Vught schoon’

Rosa van Duijnhoven is pas 6 jaar jong en al een echte zwerfafval-opruimster. Met haar splinternieuwe afvalgrijper van de gemeente Vught ging ze direct – door weer en wind – het zwerfafval te lijf. Het resultaat: een volle afvalzak in één middag. Rosa wint een zwerfafvalpakket met zwerfafvalkar en ook nog een familierondleiding in het mooie raadhuis. Rosa: van harte gefeliciteerd!

Op 20 maart was het Landelijke Opschoondag. Zonder corona, is het dé dag om samen tegen zwerfafval in actie te komen. Samen opruimen, ging dus niet dit jaar. Maar wat wel kon, is zelf aan de slag gaan. Om u een handje te helpen, deelde de gemeente gratis afvalknijpers uit en was er een prijs voor de mooiste opruimfoto.

De actie was een groot succes. Honderden inwoners haalden een grijper op en velen gingen ermee aan de slag én op de foto. Het was dan ook moeilijk een winnaar aan te wijzen, maar Rosa verdient het. Want Rosa ruimt de rommel niet alleen op tijdens de ‘Opschoondag’, maar het hele jaar door. En omdat zo’n volle zak met zwerfafval behoorlijk zwaar is, komt de zwerfafvalkar héél goed van pas. Laat Rosa jou inspireren. Zo houden we samen Vught echt schoon!

Kijk ook bij

Concert in Sint-Catharinakerk op 13 juli

Het ’s-Hertogenbosch Vocaal Ensemble (HVE) geeft op woensdag 13 juli om 21.00 uur een concert …