Ruth Bruyneel & Daphne Agten (Foto: Ruben Swart)

Ruth Bruyneel wint stimuleringsprijs Festival Cement

De Troffel is de stimuleringsprijs van Festival Cement die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste concept voor een voorstelling, performance of tekst van een beginnend maker.

In november 2022 nodigde Festival Cement jonge afgestudeerde en autodidacte theatermakers, choreografen, performers, tekstschrijvers en scenografen uit om hun beste concept voor een voorstelling of performance in te sturen en mee te dingen naar De Troffel 2023. Uit de vele inzendingen werden door een leescommissie acht concepten geselecteerd. Op maandag 20 maart pitchten onderstaande makers hun plannen aan de jury bestaande uit Joost Segers, Joanne Mensert en Sophie Sanders.

• Menzo Kircz en Stefan Gota – Het rusthuis van de beren
• Marta Wörner – Dark Grey, almost black
• Amit Palgi – Lacky you – Duet synecdoche
• Noah Janssen – Staging holes: the mouth-piece
• Sam Verhaeren – For the time being
• Ruth Bruyneel – DEVICKY. (wax the pain away)
• Sanne Bokkers – Sound so squeaky
• Remy Neumann – Dans van de wanhoop

Met veel plezier maakt de jury bekend dat De Troffel 2023 is gewonnen door: RUTH BRUYNEEL – DEVICKY. (WAX THE PAIN AWAY)

Uit het juryrapport
Het concept spreekt enorm tot de verbeelding. De vorm en taal zijn poëtisch, absurd en filosofisch. De personages, vormgeving en muzikaliteit zijn concreet en de keuzes die hierin gemaakt zijn helder. Daarnaast zijn de thematieken (vrouwbeelden, verwachtingen, eenzaamheid van het moederschap en een hoopvol nieuw begin) zeer relevant. We hebben veel vertrouwen dat dit een fantastische en unieke voorstelling gaat worden. Wax the pain away!

De Troffel
De Troffel is een prijs van € 7.500 waarmee jonge theatermakers financiële ondersteuning krijgen om hun winnende projectplan verder uit te werken. Ook ontvangt de winnaar de uitnodiging om de voortgang of realisatie van zijn of haar plan te tonen tijdens Festival Cement 2024.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …