Bestuursvoorzitter Ton Huisman en Willemien Mommersteeg met de cheque die hen overhandigd werd door Jan Dekkers van Team Laarbeek (l)

Runners overhandigen 10.000 euro aan Hospice Parunashia

‘Leven toevoegen aan de dagen’

“Wij zijn er ontzettend blij mee!” laat een stralende Willemien Mommersteeg het gezelschap weten. Zij is een van de oprichters van Hospice Parunashia in Sint-Michielsgestel. Samen met bestuursvoorzitter Ton Huisman mag zij een cheque van 10.000 euro in ontvangst nemen uit handen van enkele Runners van Running Team Laarbeek namens de Stichting Roparun. Daarmee kan de lang gekoesterde wens voor het opknappen van het tuinhuis met veranda eindelijk gerealiseerd worden. Tot grote vreugde van bestuur en vrijwilligers.

Door Ada Imming

Samen met Anny van Zandbeek is Willemien Mommersteeg, getuige een foto in de gang, al in 2016 met de voorbereidingen begonnen voor een hospice in Sint-Michielsgestel. In augustus 2019 was de officiële opening van Hospice Parunashia aan de Theerestraat voor bewoners met een levensverwachting van maximaal drie maanden. De hospice was de afgelopen jaren al voor zo’n 100 gasten een bijna-thuis-huis waar comfort en veiligheid voorop staan. De medische zorg wordt gegeven door de eigen huisarts en Vivent, ondersteund door een verpleegkundig technisch team.

Weinig verloop
Een groot aantal geschoolde vrijwilligers zorgt met enorm veel liefde en inzet voor het reilen en zeilen van de liefdevolle gastvrijheid, het bereiden en serveren van de maaltijden en het onderhoud van huis en tuin. “De vrijwilligers zijn de rijkdom van onze organisatie. Zij werken hier met veel passie en hebben het hart op een fijne plek zitten. Er is dan ook heel weinig verloop”, zegt Willemien Mommersteeg. Het huis biedt aan vier bewoners een mooie ruime kamer met een eigen keuken én een ruime eigen badkamer. Er is eveneens een Stichting Vrienden van Hospice Parunashia met 100 leden die elk 100 euro per jaar doneren. Dat maakt de aanschaf mogelijk van allerlei moois en noodzakelijks. Iedereen kan lid worden van de stichting.

Duizenden deelnemers
Onder het motto ‘leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’ wordt de Roparun gehouden. Roparun (Rotterdam-Parijs) is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, en sinds 2020 ook van Bremen, naar Rotterdam. Deelnemers leveren in teamverband een sportieve prestatie voor mensen met kanker. Roparun is ontstaan in 1991 en groeide al heel snel uit tot een groot aantal deelnemers en vrijwilligers én wachtlijsten. De Roparun werd daarom uitgebreid met een route van Hamburg, en later Bremen, naar Rotterdam. Ook is de route Rotterdam-Parijs omgedraaid naar Parijs-Rotterdam om de mogelijkheden te vergroten. De deelnemers laten zich sponsoren en de opbrengst gaat naar de goede doelen. Momenteel heeft Roparun honderden teams met duizenden deelnemers en ruim 500 vrijwilligers. In de afgelopen edities van de Roparun is al meer dan 62 miljoen euro opgehaald. Dit jaar zijn ook weer vele tientallen goede doelen gesteund.

Laarbeek
Een van die teams is Running Team Laarbeek. Voor hen lag het goede doel in Sint-Michielsgestel. Enkele leden van dit team kwamen de cheque van 10.000 euro voor Parunashia vrijdag 4 november brengen en ze waren zéér welkom. Running Team Laarbeek is 13 jaar geleden voortgekomen uit Runners Club Lieshout. Laarbeek is deels gelegen in de Meijerij van ‘s-Hertogenbosch en de Peelrand. De gemeente is ontstaan in 1997 door de samenvoeging van Aarle-Rixtel, Beek en Donk en Lieshout.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …