Ruim 120 huishoudens bij bijeenkomst over klein en duurzaam wonen

Woensdag 21 oktober hield de initiatiefgroep Klein Groenrijk een online bijeenkomst over klein, duurzaam en groen wonen in de gemeente Vught. Ruim 200 huishoudens uit de regio en diverse Vughtse politieke partijen meldden zich aan, waarvan 120 geïnteresseerden live meekeken.

’Klein Groenrijk’ deelde deze avond dromen en ideeën over klein en duurzaam wonen, waarbij saamhorigheid, vrijheid, ecologisch herstel en natuurversterking een belangrijke rol spelen. Ook was de groep benieuwd naar de wensen van het online publiek. Wim Nomen, een van de initiatiefnemers: “Door onze ideeën te delen en te inventariseren hoeveel mensen hier nog meer blij van worden, kunnen we een signaal afgeven aan de gemeente.”

Enthousiaste reacties
Ruim 200 geïnteresseerde huishoudens meldden zich vooraf aan, om live of achteraf te kijken. In de live chat werd tijdens de presentatie al volop meegedacht. Marco Ketelaars, ook een van de initiatiefnemers: “Dezelfde avond nog liep onze mailbox vol met enthousiaste reacties van mensen die zich graag willen aansluiten.”

Ook een aantal Vughtse politieke partijen was online aanwezig. Klein Groenrijk gaat nu in gesprek met politieke partijen, boeren en landeigenaren om samen op zoek te gaan naar een geschikte (tijdelijke) locatie. Daarnaast gaat de groep aan de slag om eigen kennis uit te breiden en praktische vragen te onderzoeken. Wim Nomen: “We hopen samen met de gemeente Vught en buurtbewoners een unicum neer te kunnen zetten. Zou de gemeente Vught de eerste gemeente kunnen zijn die zo’n project samen met ons binnen een jaar weet te realiseren?”

Presentatie terugkijken
Via de website van Klein Groenrijk is de presentatie terug te kijken en kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief: www.kleingroenrijk.nl.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …