Rook- en vuurverbod in bossen en op de hei

Vanwege de hoge temperaturen en langdurige droogte geldt in de gemeente Vught een rook- en vuurverbod in bossen, op heide- en veengronden en binnen een afstand van 30 meter daarvan. De gemeentelijke buitendienst (BOR) hangt bordjes op in de bossen om het verbod bekend te maken.

Het rook- en vuurverbod geldt tot 1 oktober en is ingesteld in overleg met de brandweer. Wat een rookverbod betekent, wordt als bekend verondersteld. Het vuurverbod houdt een verbod in op het stoken en/of aanleggen van vuur, inclusief vuur voor koken, bakken en braden en barbecueën in het gebied. Ook sfeervuren, zoals vuurkorven, terrashaarden en verlichting met kaarsen en fakkels, zijn niet toegestaan. Het rookverbod geldt niet voor gebouwen, tuinen en erven in het gebied. Het vuurverbod geldt overal in de bossen, op heide- en veengronden en binnen een afstand van 30 meter daarvan; dus ook voor (particuliere) tuinen en erven in het aangewezen gebied.

Het college van burgemeester en wethouders van Vught kan besluiten het verbod te laten vervallen als de weersomstandigheden veranderen. De gemeente kan een rook- en vuurverbod voor een bepaalde periode instellen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. Hebt u vragen over het rook- en vuurverbod, dan kunt u contact opnemen met Communicatie & Voorlichting van de gemeente Vught, telefoon 073- 6580746.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …