Impressie van de heringerichte vaste expositie over de historie van Boxtel in Museum Boxtel (foto MUBO).

Rondleidingen door vernieuwde vaste expositie MUBO

Nu de vaste expositie geheel is vernieuwd en ingericht, worden in 2022 de rondleidingen over de geschiedenis van Boxtel weer hervat. De rondleidingen worden om beurten verzorgd door twee gidsen. Dat zijn Ben Ophof, die als VVV-gids ook historische wandelingen door Boxtel verzorgt, en historicus Willem Wittenberg, die in MUBO al eerder samen met Ben Ophof een serie lezingen heeft gegeven over de geschiedenis van Boxtel. Voor iedere bezoeker een feest der herkenning met onverwachte en onbekende feiten en wetenswaardigheden, die alleen een gids kan vertellen.

De rondleidingen zijn inhoudelijk gebaseerd op de door MUBO ontwikkelde canon van Boxtel. De canon vertelt de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot heden aan de hand van 50 onderwerpen, waarmee de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en kunstwerken in Boxtel aan bod komen. De onderwerpen zijn geselecteerd in samenwerking met deskundigen van o.a. Heemkunde Boxtel. De 50 onderwerpen zijn geclusterd in negen thema’s en verbeeld en verwoord in negen digitale aanraakschermen in de vaste expositie op de eerste en tweede verdieping van het museum. De negen thema’s zijn: Boxtel aan de Dommel, Religie, Gebouwen, Markante Boxtelaren, Oorlog & Vrede, Nijverheid & Industrie, Beeldende Kunst, Onderwijs & Zorg en Verenigingsleven.

Elke rondleiding start in de MUBO-ontvangstruimte met een korte introductie over de geschiedenis van Boxtel. Daarna worden de deelnemers door de gids meegenomen op zaal om daar te zien, te horen en te beleven wat de vaste collectie te bieden heeft.

De vaste rondleidingen zijn in de eerste helft van 2022 nog geprogrammeerd op 11 en 25 juni en 9 juli. Naast de vaste dagen kan voor groepen ook altijd een rondleiding op afspraak worden aangevraagd, ook op werkdagen. U kunt uw aanvraag indienen via info@muboboxtel.nl of bel met 06-16041898.

De vaste rondleiding start om 14.00 uur en duurt inclusief introductie 1,5 uur. Maximaal 12 deelnemers per gids. De kosten bedragen € 5 per persoon of € 2 met museumkaart. Men dient zich van te voren aan te melden via info@muboboxtel.nl of telefonisch op 06-16041898.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …