Rondleiding expositie ‘Pelgrimage’in MUBO

De expositie ‘Pelgrimage’ van het kunstenaarsechtpaar Annelies van Rijn en Stephan van den Thillart is in Museum Boxtel nog te zien tot en met 7 november. Een expositie met kunstwerken gebaseerd op indrukken die zij hebben opgedaan tijdens hun voettocht van 7000 km van Nederland naar Zuid-Europa en terug. Beide kunstenaars verzorgen elke zondag van 14-15 uur een rondleiding door hun eigen expositie. De rondleiding is inbegrepen bij de entreeprijs voor het bezoeken van de expositie.

Beeldimpressie van het kunstwerk ‘Samen op Pad’ in de exposite Pelgrimage, wandelen onder de vleugels van de hemel (foto: Zonnevlecht)
De pelgrims/kunstenaars Annelies en Stephan wandelden een jaar lang door de natuur met rugzakken, tentje, een wandelkar en de hond Dora. Een voettocht van 7000 kilometer vanuit Berghem via België, Frankrijk en Zwitserland naar Rome in Italië. En verder via Sardinië, Corsica, Frankrijk, Luxemburg en België weer terug naar huis. Lopen door het landschap, in het landschap en met het landschap onder de vleugels van de hemel. En dan de ontmoetingen met en de hartelijkheid en behulpzaamheid van de mensen. Het heeft het mensbeeld van Annelies en Stephan bijgesteld. De opgedane indrukken zijn verwerkt in wat er in de expositie is te zien. De kunstwerken het ‘Icoon van samenzijn’ en ‘Samen op pad’ symboliseren hun samenzijn. Daarnaast prachtige textielvormen gebaseerd op patronen in het landschap, sculpturen van mens, kar en hond als symbool van de voettocht.

Tijdens de rondleiding vertellen Annelies en Stephan aan de hand van hun kunstwerken over hun wonderlijke en liefdevolle ontmoetingen tijdens hun wandeltocht. Ook hoe het is om weg te zijn uit de mallemolen van alledag en hoe je leert om met de dag te leven. Hoe je vertrouwen krijgt dat er in moeilijke momenten altijd een oplossing komt. Kortom, een interessante ontmoeting met beide kunstenaars, die de deelname aan de rondleiding de moeite waard maken.

Aanmelden voor de rondleiding is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen in verband met het maximaal aantal van 12 deelnemers. Entree voor de expositie is € 4 (gratis met museumkaart). De rondleiding, die start om 14.00 uur, is inbegrepen in de entreeprijs.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …