Roeland de Laat nieuwe trainer-coach hockeyclub MOP Dames 1

Roeland de Laat wordt met ingang van seizoen 2020-2021 de nieuwe trainer-coach van MOP Dames 1. De Laat komt van hockeyclub Helmond, waar hij hoofdcoach is. Toon Siepman zal vanuit zijn expertise en verbintenis met MOP wekelijks voor Dames 1 een veld- en sleepcornertraining gaan verzorgen. Toon traint dit seizoen MOP MC1 en zal dat volgend seizoen blijven doen, daarnaast geeft hij nationaal en internationaal strafcornertrainingen. Robbert-Jan Jansen blijft de performancetrainer van het team volgend seizoen. Momenteel wordt nog gezocht naar een assistent-trainer.

De Laat: “Na zeven mooie jaren bij HC Helmond, wil ik graag ook hier weer met een enthousiast team en bij een ambitieuze club gaan werken. Waarbij we samen aan iets bouwen om neer te zetten voor de komende jaren. Ook vind ik het belangrijk, net als HC MOP, om mee op te leiden, dus een eigen lichting te kweken en een betere aansluiting te creëren tussen de topjeugd meisjes en Dames 1.”

Walter van Benthem, voorzitter van HC MOP: “Tophockey is een speerpunt voor familieclub MOP met 57 jeugdteams, waarvan een aantal landelijke jeugdcompetitie speelt. Ons Dames 1 staat nu bovenaan in de Nederlandse Promotieklasse hockey en los met vijf punten van de nummer twee. Gezien de scenario’s die de KNHB heeft uitgewerkt, gaan we uit van en zullen we ons voorbereiden op spelen in de hoofklasse volgend seizoen en met het team, Roeland, Toon en de andere begeleiding aan boord hebben we er alle vertrouwen in.”

Kijk ook bij

‘Ontbrekende beelden’ voor NM Kamp Vught

Voor de nieuwe vaste expositie van Nationaal Monument Kamp Vught maakte Aimée de Jongh diverse …