Dommelregatta 2017. (Foto: Imre Giesselbach)

Roeiwedstrijd Dommelregatta op 10 juni

Op zondag 10 juni wordt tussen Sint-Michielsgestel en Den Bosch de 18e editie van de jaarlijkse Dommelregatta gehouden door roeivereniging De Hertog uit Den Bosch. De heats beginnen om 11.00 en 13.00 uur. De beste plekken voor supporters om de roeiers van De Hertog en andere roeiverenigingen aan te moedigen, zijn de brug bij Halder, de fietsbrug in het Bossche Broek en vanzelfsprekend de laatste kilometers langs het Bossche Broek tot aan de finish.

Jaarlijks starten ruim 60 ploegen uit heel Nederland, van jong tot oud. Tevens zijn enkele teams uit Duitsland en Luxemburg van de partij. Er zijn verschillende heats waarbij de roeiers starten op de Dommel in Sint-Michielsgestel om na 7,3 kilometer te finishen bij Galerie Van Hoof aan de Vughterweg in Den Bosch. Dit jaar kunnen roeiers voor het eerst ook kiezen voor een wedstrijd over 4,3 kilometer, speciaal voor dames en minder ervaren roeiers. De jeugd roeit deze afstand al langer. Er wordt naast de prijzen voor ieder veld, gestreden om de ‘Slagh van Leckerbeetjen-bokaal’ voor de dagwinnaar van de 7300meter-wedstrijd en de ‘Bossche Bollenbokaal’, prijs voor beste jeugdploeg. De Dommelregatta is voor toeschouwers goed te volgen vanaf de prachtige oevers van de Dommel. Doordat de ploegen vlak na elkaar starten in een achtervolgingsrace, is dit een waar spektakel. Dubbel achten, maar ook andere categorieën zoals de skiff (eenpersoons), tweetjes, viertjes en boord-achten nemen het tegen elkaar op. “Bezoekers kunnen met de roeiers mee fietsen. De route langs de Dommel is prachtig met schitterende monumenten als Nieuw Herlaer in Halder en Kasteel Maurick in Vught”, zegt voorzitter Liset van Pinxteren van de commissie Dommelregatta.

Prijsuitreiking
De starts zijn bij het Adrianusplein in Gestel. Het pontje vanaf het Vughtereiland naar het Bossche Broek is deze dag gesloten zodat de roeiers kunnen passeren. De prijsuitreiking is rond 16.00 uur bij het verenigingsgebouw van RV De Hertog aan de Citadellaan 28 in Den Bosch. Kijk voor meer informatie en het wedstrijdprogramma op www.dommelregatta.nl en www.rvdehertog.nl.

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …