Roeivereniging de Hertog verwelkomt 500e lid

Roeivereniging De Hertog verwelkomt voor het eerst sinds haar 27-jarig bestaan haar 500e lid. Tijdens het zomerfeest werden de nieuwe leden na afsluiting van de introductiecursus met luid applaus onthaald. Wat in 1992 klein begon als een initiatief van enkele enthousiastelingen, is uitgegroeid tot een grote roeivereniging met een prachtig clubhuis uitkijkend over de Citadel. Velen uit Den Bosch en omstreken gaan één à twee keer per week het water op. Ze roeien het hele jaar door, want een winterstop kennen roeiers niet.

Roeien is een sport voor jong en oud en de leeftijd van de leden varieert dan ook van 15 tot 85 jaar. Iedereen roeit passend bij zijn of haar niveau en ambitie. Er wordt recreatief geroeid, maar ook op landelijke wedstrijden doen de sterkste en technisch beste leden zich gelden. De leden maken hiervoor volop gebruik van de vloot van zestig boten, van de skiff (éénpersoons), een twee, een vier tot de machtige acht.

Voorzitter André Habets: “Je hoeft niet al jaren te roeien om een eerste wedstrijd te kunnen starten. De nieuwe leden kunnen zich al van hun beste kant laten zien op zondag 8 september. De roeivereniging houdt dan de Ertveld Experience. Een spectaculaire wedstrijd die start in Engelen en 3500 meter later eindigt bij de Spoorbrug vlakbij de Tramkade waarna nog een sprint van 250 meter zal worden ingezet. Een bijzondere combinatie. Vele ervaren en minder ervaren ploegen zullen hieraan deelnemen. Naast de sportieve component gaat roeien zeker ook om het plezier.”

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …