V.l.n.r.: Floor, Gillian, Meike, Jasper, Willemijn, Guus, Mason, Tom, Manuel. Zittend: Yanniek

Robotica-team Gymnasium Beekvliet wint scrimmage

Het robotica-team van Gymnasium Beekvliet (Panic Attack) is in de landelijke voorrondes van de First Tech Challenge (FTC) 25e geworden! Ondanks de goede prestatie was het net niet genoeg om de finale te halen (de beste 24 teams). Panic Attack won wél de scrimmage in het side-event naast de finales van FTC in Breda.

In de First Tech Challenge worden leerlingen uit het voortgezet onderwijs uitgedaagd om zelf een robot te ontwerpen, bouwen en te programmeren. Een robot die het kan opnemen tegen de robots van andere teams. Beekvliet is dan ook hartstikke trots op de prestatie van Gillian, Mason, Manuel, Jasper, Yanniek, Meike, Willemijn, Floor en Tom.

De leerlingen ontwikkelen via de FTC niet alleen kennis van bouwkundige en technologische principes, maar ook doorzettingsvermogen en teamwork. Het leuke aan FTC is dat iedereen kan meedoen, of je nu heel technisch bent of niet. Er zijn allerlei kwaliteiten nodig: van programmeren tot metaalbewerking en van grafisch ontwerpen tot presenteren. Een docent begeleidt de leerlingen in hun ontwerp- en ontwikkelproces. De begeleider van Gymnasium Beekvliet was Guus Dohmen.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …