Reünie sambaband Batedeira

Batedeira bestaat dit jaar 25 jaar. Het jubileum van de Vughtse sambaband wordt uitgebreid gevierd met diverse evenementen. Het feestjaar wordt ingeluid met een reünie voor (oud-)leden op zondag 7 april.

Vervolgens nemen de meer dan 25 muzikanten in juni deel aan Københavns Karneval in Denemarken. Ook houdt Batedeira in september een jubileum-sambafestival. Verder presenteert de band een nieuwe outfit en op social media zal uitgebreid worden teruggeblikt op 25 jaar Batedeira.

In april 1994 werd Batedeira opgericht door vier enthousiaste muziekliefhebbers, die de samba tijdens carnaval hadden gehoord en dit zelf wilden gaan spelen. Onder de hoede van de Vughtse carnavals- en gezelligheidsvereniging ‘Odarodle’ startte de band destijds met een groep van circa 20 leden vol gedrevenheid en groeide in korte tijd uit tot een bekende Braziliaanse percussiegroep. In 1998 ging de groep zelfstandig onder de naam Batedeira verder. Pas later bleek dat Batedeira (beslag)mixer betekent en plat Braziliaans-Portugees is voor rammelbak of gammele, luidruchtige auto. Evengoed een passende naam, vindt de band: een gemixt gezelschap van trommelaars!

25 jaar later geniet Batedeira nog steeds volop bekendheid. Sinds 1994 heeft Batedeira maar liefst 600 optredens uitgevoerd in binnen- en buitenland. Tot de hoogtepunten behoren onder meer de optredens tijdens het Notting Hill festival in Londen, het internationale sambafestival in Coburg, Sail Amsterdam, BorgerRio Antwerpen en Rosenmontag in Duitsland.

Oud-leden zijn van harte welkom om samen met de band terug te blikken op 25 jaar Batedeira tijdens de reünie op zondag 7 april van 14.00 tot 17.00 uur in Boxtel. Aanmelden hiervoor kan tot 17 maart via 25jaar@batedeira.nl of met het aanmeldformulier op www.batedeira.nl.

Kijk ook bij

Vughts college geeft correspondentie met BD over gemeentelijke organisatie vrij

Het Vughtse college van B&W heeft de correspondentie met het Brabants Dagblad over de ontwikkelingen …