Resto au chateau: Resto van-Harte kookt in Kasteel Maurick

Op dinsdag 25 juli vindt in Vught een bijzonder diner plaats, georganiseerd door Resto van-Harte. Meer dan 100 mensen kunnen aan tafel schuiven in de Orangerie van kasteel Maurick. Iedereen is welkom, maar focus is op mensen die, om wat voor reden ook, eenzaam zijn en wat extra aandacht nodig hebben, zeker in de stille zomermaanden.

 Het initiatief voor Resto au Chateau komt van Marjanne Slot, sociaal onderneemster uit Vught. Zij is bezig met een plan om ontmoetingsplaatsen te creëren, buiten, in de natuur, voor mensen (en dieren) in sociaal isolement. Een van de onderdelen van haar plan is een sociaal restaurant, dat ze t.z.t. graag samen met Resto van-Harte wil opzetten. “Mijn eigen plek is er nog niet, maar de samenwerking begint al met deze avond. Ik had ook al contact met kasteel Maurick, dus hoefde beide partijen alleen maar met elkaar in contact te brengen.”

De organisatie is in de ervaren handen van Huub Glas en Rick Hagenaars van Resto van-Harte in Den Bosch. In samenwerking met De Zonnebloem en Stichting Met je Hart wordt dit diner mogelijk gemaakt. Resto zorgt ook voor muzikale aankleding van de avond. Samen eten verbindt, dat bewijst Resto in Den Bosch al jaren door 2x per week een mooie maaltijd aan te bieden en ontmoetingen te organiseren.

Kasteel Maurick stelt graag haar Orangerie ter beschikking voor dit initiatief. Een van de doelstellingen van Maurick is immers om het kasteel zoveel mogelijk open te stellen voor iedereen, en dit diner past daar goed in.

Er is nog (beperkt) plaats voor het diner, aanmelden kan via de website van Resto van-Harte www.restovanharte.nl.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …