Restaurant Grand Café Beleef! opent op woensdag 3 juni

Metamorfose van eetcafé naar restaurant

Als een feniks uit zijn as verrijst restaurant Grand Café Beleef! uit de coronacrisis. Met een nieuw interieur, een nieuwe menukaart én een nieuwe wijnkaart wil eigenaar Willem van der Heijden (34) de ommezwaai maken van eetcafé naar een restaurant waar het een avondje goed toeven is. Hoewel je er nog steeds terecht kunt om even iets te eten omdat je geen zin hebt om te koken, kun je er nu ook terecht voor een avondvullend diner met goede wijnen, koffie met friandises en gezellig naborrelen.

Door Ada Imming

De uitstraling is helemaal aangepast aan de warme sfeer van een restaurant. Het interieur heeft een metamorfose ondergaan. Van het donkerrood en zwart naar prachtige vintagekleuren. Nieuwe, minder robuuste tafels met mooie, heerlijk zittende stoelen in diverse kleuren. Eigentijdse sfeerverlichting. Lichte wanden. Een andere, ruimere opstelling van de tafels waardoor er meer plaatsen gecreëerd worden en een mooie strakke bar die het nieuwe interieur een moderne boost geeft. “We hebben bijna alles zelf gedaan in de afgelopen maanden en we zijn er kei-trots op. Het is rustiger en eigentijds met een goede sfeer waarin het leuk is voor gasten om langer te blijven. Daarom hebben we onze kaart uitgebreid met twee mooie driegangenmenu’s. We hebben onze toppers op de kaart behouden, maar daar een aantal nieuwe gerechten aan toegevoegd. De gerechten worden uitgebreider en verfijnder, meer op het niveau van een restaurant en daarom hebben we de wijnkaart ook flink uitgebreid”, vertelt eigenaar/kok en gastheer Willem van der Heijden. De keukenbrigade die dit allemaal gaat doen, bestaat uit een chef-kok en twee zelfstandig werkende koks. Van der Heijden gaat zich als de trotse eigenaar de komende tijd meer richten op het gastheerschap.

Horecafamilie
Van der Heijden runt zijn Grand Café sinds vijf jaar in het centrum van Vught. Hij is telg uit een horecageslacht. De familie Van der Heijden is in Vught sinds 1866 bekend om zijn horeca-activiteiten, Willems opa Wim en zijn oom Jos, die onder meer aan de Taalstraat een cateringbedrijf had, zijn bekende nazaten.
Woensdag 3 juni gaan vanaf 12.00 uur de deuren open en worden de RIVM-regels toegepast. Voor lunch en diner moet gereserveerd worden en moet de gast een tijdslot kiezen. Voor de lunch is dat van 11.45-13.15 uur of van 13.15–15.30 uur. Voor het diner kan gereserveerd worden van 17.30–19.30 uur of vanaf 19.45 uur tot sluitingstijd. En de 1,5 meterregel wordt toegepast waardoor er uiteraard een beperkt aantal gasten geplaatst kan worden. Als alles weer normaal is, kan Van der Heijden 8 gasten meer ontvangen dan in het verleden, doordat de hoge tafels vervangen zijn door lage en ronde tafels.

Dankbaar
Van der Heijden heeft tijdens de afgelopen maanden ook in de keuken niet stilgezeten. Hij was de eerste in Vught die de mogelijkheid bood om gerechten af te halen of te laten bezorgen. “Daarvan werd rijkelijk gebruikgemaakt en daar zijn we onze klanten heel dankbaar voor. We voelden ons daardoor heel erg gesteund. We verheugen ons erop om onze gasten weer hier te kunnen ontvangen en te verwennen”, zegt Willem van der Heijden. Het afhalen van gerechten wil hij voortzetten in de komende tijd. Hij heeft ook daar een tijdslot voor van 17.00 tot 17.30 uur, zodat het restaurant en de afhaalservice elkaar niet in de wielen rijden. Voor het terras, waar je vanaf 12.00 uur de hele middag terecht kunt voor koffie, lunch en drankje, hoeft niet gereserveerd te worden.

Het restaurant is 6 dagen per week geopend en op dinsdag gesloten. Voor reserveringen: 073-6571105 of 06-50656944.

Kijk ook bij

’Doet Ontmoet’ Vught: informatiebijeenkomst over keuzes zorgverzekering

DO is georganiseerd op initiatief van de GGD Hart voor Brabant in samenwerking met Omarmen …