Regentonnenactie nu ook in Vught en Cromvoirt

Na succesvolle acties in buurgemeenten komt er nu in Vught en Cromvoirt ook een actie rondom regentonnen. Burgerinitiatief KANT start de actie per 1 augustus samen met Karwei Vught en met ondersteuning van de gemeente Vught en Waterschap de Dommel. KANT geeft op maar liefst 100 regentonnen 20 euro korting.

Een regenton is een eenvoudige manier om jouw tuin aan te passen op de klimaatveranderingen. Met de extreme piekbuien vang je het water op en in de droge periodes kun je het gebruiken om je tuin te voorzien van water. Wanneer je je regenpijp helemaal afkoppelt en het regenwater, nadat je ton vol is, in je eigen tuin laat lopen, is dat nog beter voor de natuur en het rioolsysteem. Je houdt zo het water in je eigen tuin en het zakt daar de grond in, goed voor het grondwater. Daarnaast help je mee om de druk op het riool bij hoosbuien te verminderen, zo komen bijvoorbeeld straten minder snel blank te staan als het hard regent. KANT wil meer inwoners motiveren om een regenton te gebruiken en het regenwater af te koppelen, vandaar deze actie samen met Karwei Vught en met ondersteuning van de gemeente Vught en Waterschap de Dommel.

Actie
Wat houdt de actie in? Koop als inwoner van de gemeente Vught vanaf 1 augustus een regenton bij Karwei Vught en krijg daar van KANT bij de kassa meteen 20 euro korting op. Dit is onafhankelijk van de prijs van de regenton. Deze korting is boven op de korting die Karwei Vught zelf al geeft in deze actieperiode. Zo wordt het wel heel makkelijk om voordelig een regenton te kopen. Daarnaast geeft KANT 5 euro korting op de afkoppelsystemen zodat je ook voordelig het regenwater in je tuin kan laten lopen. KANT heeft de middelen om op 100 tonnen en op 100 afkoppelsystemen korting te geven. De korting geldt één keer per huishouden (postcode), zo krijgen meer inwoners de kans om van deze actie te profiteren.

Concreet
Wat betekent de actie concreet? De goedkoopste regenton bij Karwei is een ton van 100 liter voor 34,95. Op deze prijs krijg je van Karwei 5% korting en daarnaast krijg je van KANT 20 euro korting. Dat betekent dat je voor zo’n 13 euro al een regenton kunt kopen. Maar je kunt ook voor een luxere ton gaan. Hier krijg je van Karwei Vught tot 15% korting bovenop de 20 euro van KANT. Kijk voor alle kortingen van Karwei Vught in de winkel. Daar kun je veel regentonnen bekijken en advies inwinnen. Daarnaast kan Karwei Vught alle regentonnen, die online op de website van www.karwei.nl te koop zijn, ook bestellen zodat je gebruik kunt maken van de korting in de winkel.

KANT?
KANT? Burgerinitiatief KANT bestaat uit mensen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt die samen dorpsgenoten willen inspireren om in hun eigen tuin iets te ondernemen, zowel om klimaatverandering tegen te gaan als om de gevolgen ervan op te vangen. Ankie Spierings:‘‘We willen samen de goede KANT op. Er zijn meer KANT-elaars nodig en iedereen kan dat nu zelf worden. We gaan elkaar inspireren, helpen en motiveren. We zijn actief op social media, zoals Twitter, Facebook en Instagram via @welkombijkant. We nodigen je uit om ons op die media te volgen. Zo groeit de groep KANT-elaars al meteen. Verder kun je op de website van KANT veel leuke en nuttige informatie vinden over wat jij in je eigen tuin kan doen, maar ook informatie over de regentonnenactie is er terug te vinden. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.“ www.welkombijkant.nl.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …