Home / Algemeen / Regen, maar toch volle zalen bij Elbrimale Musicale
Patisserie De Rouw
Delta Quintet in Ontmoetingscentrum DePetrus

Regen, maar toch volle zalen bij Elbrimale Musicale

Het zag er afgelopen zondagmorgen slecht uit met alsmaar regen. Maar de opmerking van Leo Willemen, voorzitter van de Stichting Elbrimale fonds, in zijn welkomstwoordje in DePetrus vóór het begin van het muzikaal festijn: “Ook met regen kun je leuke dingen doen” werd zondagmiddag bewaarheid. Bij Kasteel Maurick, DePetrus, Novalis, Huize Elisabeth en Landgoed Huize Bergen waren er bij diverse sessies overvolle zalen.

Op Huize Bergen kon er bij 1 concert echt niemand meer in en moesten mensen geweigerd worden. “Uiteraard vinden wij dat als bestuur erg jammer, maar tegen vol=vol kunnen wij niet op”, zegt Leo Willemen. Ook op de locaties Eikendonck, Lambertuskerk en Hotel Van der Valk was de belangstelling zeker naar tevredenheid. De tonen en performance van het Salon- en dansorkest in Hotel Van der Valk verleidde, in een sfeervolle ambiance, menigeen tot een dansje. Wethouder Toine van de Ven opende in DePetrus om 13.15 uur Elbrimale Musicale-Vught 2019. Hij sprak zijn grote waardering uit voor het bijzondere karakter van het Vughtse evenement en feliciteerde het 3-hoofdige bestuur met de 9e editie op rij. “Volgend jaar is iedereen weer welkom in het raadhuis”, beloofde hij.

In de vele positieve reacties worden met name het hoge kwaliteitsniveau en de verscheidenheid in het muzikale aanbod geroemd, alsmede de prima keuze van de locaties en de uitstekende organisatie. Leo Willemen: “Daar zijn we uiteraard erg blij mee en dat geeft ons ook de inspiratie om er weer een vervolg aan te geven. Wat ons opvalt, is de toenemende belangstelling van buiten de Vughtse gemeentegrenzen. Velen hebben weer ontzettend genoten van deze toch natte zondagmiddag, buiten koud, maar binnen warm; de negende editie was een zegen, met hartelijk dank aan de locaties, Zonnebloem, afd. Vught, de sponsors en last but not least alle bezoekers en hun donaties.”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Première in Vught: maak kennis met de Johannes Passion

Na een aantal jaren op rij de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd te hebben, …