Rectificatie: Lezing over Alexander Gogel in DePetrus

In het bericht over deze lezing in Het Klaverblad van 26 september, is abusievelijk de datum van de lezing niet vermeld. Onderstaand treft u de juiste tekst.

De Maand van de Geschiedenis is dit jaar gewijd aan het thema ‘Opstand’. Dr. Jan Postma bespreekt ‘De vernieuwende rol van Alexander Gogel in een revolutionaire periode’ in een lezing in DePetrus op woensdag 3 oktober van 19.30-21.30 uur. Entree 7,50.

De in Vught geboren Gogel was een fascinerende man die een interessant leven leidde in een turbulente tijd van staatsgrepen en grote politieke veranderingen. Jan Postma laat in zijn dissertatie en voordracht in DePetrus zien, dat Alexander Gogel in werkelijkheid een door idealen gedreven politicus met een brede interesse en invloed was. Jan Postma was voorheen secretaris-generaal van het ministerie van Financiën en burgemeester van Leiden. Vorig jaar promoveerde hij op een proefschrift over Gogel. Daarin bestreed hij het traditionele beeld dat Gogel toont als een financiële technocraat.

Aanmelden
Deze lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek Vught in samenwerking met ABZ Vught en het Vughts Museum. Meld je aan voor deze lezing via www.abzvught.nl.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …