(Foto: Marly van Gog)

Recordaantal filmbezoekers in Verkadefabriek

De Verkadefabriek sloot 2023 af met een recordaantal filmbezoekers. Meer dan 140.000 filmfans bezochten de culturele hotspot in Den Bosch, een indrukwekkende stijging van 14.000 ten opzichte van het topjaar 2019.

Opvallend was de grote filmdrukte in julie en augustus, met dank aan ‘Barbenheimer’. De films Barbie en Oppenheimer zorgden voor ongekend volle filmzalen in de – meestal rustige – zomermaanden. Het jaar werd afgesloten met een historisch hoogtepunt van ruim 5.000 bezoekers in de week na de kerst. De bezoekcijfers zijn een opsteker voor de Verkadefabriek, die net als andere culturele instellingen te kampen heeft gehad met forse kostenstijgingen.

Bijzonder is ook het recordaantal van 2.675 deelnemers aan de filmcursussen van 2023. De Verkadefabriek is naast arthouse bioscoop ook steeds vaker een plek voor educatie en inspiratie.

Sinds de aansluiting bij landelijk platform Cineville in februari 2023 vorig jaar, hebben meer dan 11.000 Cineville-leden de Verkadefabriek bezocht. Het filmpubliek is daarmee niet alleen groter, maar ook breder geworden, met veel bezoeken van trouwe Verkadefabriek-supporters, maar ook een groeiend percentage filmliefhebbers dat voor het eerst de Verkadefabriek bezocht. Een heuglijk feit dat aansluit bij de doelstellingen om van de Verkadefabriek een plek te zijn waar jong én oud zich welkom voelen.

De top 10 best bezochte films van het jaar toont een gevarieerd palet aan titels, met naast ‘Oppenheimer’ en ‘Barbie’ ook film als ‘De acht Bergen’ en ‘Triangle of Sadness’. Andere opvallende films in de lijst zijn onder meer Tár’, ‘Past Lives’, en ‘Killers of the Flower Moon’.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …