Raadslid Floor Bink verlaat politiek na deze periode

Floor Bink, fractievoorzitter van PvdA-GroenLinks in de Vughtse gemeenteraad, stelt zich niet verkiesbaar bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Na ruim zes jaar in de raad te hebben gezeten, vindt zij het tijd om het politieke stokje straks over te dragen. “Ik wil graag meer tijd voor mijn gezin en werk hebben de komende jaren. Voor mij is dat niet meer te combineren met het vervullen van het raadswerk”, zo verklaart Bink.

Wegens gezondheidsredenen heeft Floor Bink besloten om per 1 juli het fractievoorzitterschap neer te leggen. Nadat Bink zich nog geen twee jaar geleden geconfronteerd zag met borstkanker, is er onlangs een gezwel in haar hoofd ontdekt waaraan zij op korte termijn wordt geopereerd. Na haar herstel hoopt Bink dat zij de huidige raadsperiode gewoon kan uitdienen. Ton van der Vossen vervangt haar als fractievoorzitter gedurende haar herstel.

Dank
Ward Deckers, voorzitter van de Vughtse partij, zegt: “Wij zijn Floor ontzettend veel dank verschuldigd. De afgelopen jaren heeft Floor, ondanks tegenslagen met haar gezondheid, onze fractie uitstekend geleid en vol verve gestreden voor onze idealen. Wij vinden het dan ook ontzettend jammer dat ze de politiek verlaat. We gaan haar missen, maar hebben alle begrip voor haar besluit. We wensen Floor de komende periode vooral alle sterkte met de operatie en het herstel hiervan. Wetende dat haar vervanging bij Ton in goede handen is.” Medio juli vindt de Algemene Leden Vergadering van PvdA-GroenLinks plaats, waarbij programma en lijst worden vastgesteld.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …