Ton Wagenaars (VVD) vertelt over de Buitenbeentjes in de groente tijdens zijn bezoek aan De Wieken

Raadsleden vertellen op de Koningslinde en de Wieken over duurzaamheid

Vorige week, tijdens de week van de duurzaamheid, lazen enkele Vughtse raadsleden op Vughtse basisscholen verhalen voor over duurzaamheid van voedsel en over hoe men met de aarde moest omgaan als het over spaarzaamheid gaat.

In Nederland vonden voor de negende maal diverse activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven en scholen. In Vught namen de basisscholen de Koningslinde en De Wieken deel. Voorlezers waren Toine van de Ven en Elle Vermaat van PvdA-GroenLinks, Jan Jaap Rochat en Dianne Schellekens van D66 en Ton Wagenaars  van de VVD. Verhalen die verteld werden waren onder andere: De kookchallenge, VergEET je ons, het Moestuinmysterie en Buitenbeentjes. Reacties waren er volop: “Bij ons wordt nooit voedsel weggegooid” en “Wij rapen tijdens het wandelen altijd de rommel op die we in de berm vinden”. Maar ook: “Mijn moeder ergert zich aan al die plastic verpakkingen. Ze neemt altijd een gewone tas mee als ze boodschappen gaat doen” en “Een lelijke banaan of paprika kan ook lekker zijn.”

Na de vertellingen gingen de raadsleden in gesprek met de leerlingen over het nut van duurzaamheid en het belang van een gezonde aarde waar goed omgegaan wordt met grondstoffen en voedsel. Ook over de groeiende hoop plastic afval en het juiste gebruik van elektriciteit en water werd met de jeugd gesproken. Dat de Vughtse raadsleden de scholen bezochten, was voor de vertellers eigenlijk vanzelfsprekend, want Vught werd enkele weken geleden nog uitgeroepen tot de duurzaamste gemeente van Brabant. Joris Vrensen, burgerlid van D66, coördineerde de voorleesactie.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …