Qigong-lessen

Ingezonden mededeling

Eindelijk kunnen de eerder aangekondigde lessen qigong en taiji op 24 juni van start gaan in De Olmen in Vught. De lessen worden gegeven door Ruud Raaijmakers. Eenieder die geïnteresseerd is, is van harte welkom hieraan deel te nemen.

De beoefening van qigong en taiji verbetert de circulatie van de levenskracht (qi), bloed en lichaamsvloeistoffen, maakt het lichaam vrij van stagnatie en zuivert het van ziekteverwekkende factoren. In samenhang hiermee nemen geestkracht en mentale ontspanning toe.

Qigong is de verzamelnaam voor traditionele Chinese oefenmethoden die gericht zijn op het versterken van de gezondheid en spirituele ontwikkeling. Het omvat een rijk scala aan oefeningen: bewegings- en houdingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie, oefeningen met klank en zelfmassage. De oefeningen zijn betrekkelijk eenvoudig. Sommige zijn inspannend en andere kosten weinig inspanning.

Taiji is van oorsprong een martiale kunst. De taiji-vorm bestaat uit een aantal houdingen die aaneen worden geregen tot een vloeiende bewegingsvorm. De bewegingen worden ontspannen en met alerte aandacht uitgevoerd.

Data: 24 t/m 22 juli. Qigong: 19.15-20.30, Taiji: 20.45-22.00 Locatie: De Olmen, Olmenlaan 3, Vught. Kosten: € 42,50. Aanmelding: Ruud Raaijmakers, info@dantian.eu. www.dantian.eu.

Kijk ook bij

Wil je graag in een jazzbandje spelen?

“De laatste repetitie voor de zomervakantie van JAZZWERK heb ik (oma van Bram) genoten van …