Q-Bed in Vught heeft iets geleerd van de lockdown

“We hebben het best druk gehad de afgelopen maand, maar dat maakt de verliezen niet echt goed. We teren op onze reserves, want we komen ook niet in aanmerking voor een financiële bijdrage van de overheid. We hebben hoge kosten en gelukkig hebben we ook nog wel verkoop via de website gehad. Maar we zijn 10 weken gesloten geweest, van half december tot eind februari, en gelukkig zijn we nu weer open voor klanten op afspraak.”

Door Ada Imming

”Klanten op afspraak bevalt heel goed”, vertelt Michel Roording, eigenaar van Q-Bed aan de Schakel in Vught. Drie trappen omhoog naar 1000 vierkante meter met een schitterende collectie bedden van de beste merken. Voor wie de trappen niet op kan, is er een handige traplift. Ook na de lockdown wil Roording, uiteraard met de zaak gewoon geopend, doorgaan met klanten ontvangen op afspraak. “Op die manier krijgen onze klanten alle aandacht en de mensen hoeven niet te wachten. Momenteel kunnen we ook aardig wat klanten ontvangen die een afspraak maken via de website of per telefoon. We mogen 1 persoon per 25 vierkante meter ontvangen, dus met 1000 vierkante meter kom je een heel eind. Veel ruimte en erg veilig.” Roording is niet ontevreden. “De horeca heeft het veel slechter.”

Passend antwoord
Q-Bed krijgt veel positieve reacties op het winkelen op afspraak. De klant heeft altijd de zekerheid dat hij meteen geholpen wordt en dat er niemand vóór je is. “We noemen deze extra service ‘private shopping’. Alles wordt anders na de lockdown en wij leren hiervan. We kunnen het onze klanten zo nog beter naar de zin maken en dat vinden we belangrijk.” Bij het kopen van een bed, wat je toch een paar keer in je leven moet doen, is gedegen advies heel welkom. Ondanks dat je weet wat je smaak is op dit gebied, blijven er nog genoeg vragen over. Wat is de ideale hoogte van een bed? Wat is de juiste matras? Wil je een boxspring of een ledikant? Welke materialen kies je? Michel Roording en zijn medewerkers zijn de experts die op al deze vragen een passend antwoord hebben.

Vergroot merkenpalet
Slaap heeft een grote invloed op je gezondheid. Een slechte nachtrust kan onder meer leiden tot oververmoeidheid en stress. Je brengt zo’n 8 uur per etmaal door in bed en daarom is een goed en comfortabel bed een must. Q-Bed verkoopt bedden van Auping, Avek, M Line, Caresse, Nordland en Hypnos.
Roording begon zijn bedrijf 12 jaar geleden aan de Helvoirtseweg en sinds vorig jaar september heeft hij dit grote bedrijf aan de Schakel. “We hebben hier veel meer ruimte en daardoor konden we ons merkenpalet vergroten. Van ieder merk staat hier alles.”
Wie een bed uitkiest maar graag een andere kleur of andere materialen wil, kan op een beeldscherm precies zien hoe het gaat worden. De gekozen configuratie wordt zichtbaar en dat is heel prettig in een wereld waarin de keuze schier eindeloos is.

Comfort
Q-Bed heeft een omruilgarantie, de zogenoemde Comfortgarantie van 90 dagen. Door het goede advies komt het maar weinig voor dat mensen hiervan gebruikmaken. Je koopt een bed voor de ligkwaliteit, maar mensen willen ook graag weten hoe lang een bed mee gaat. “Als je wil dat een bed een leven lang meegaat, moet je een blok beton kopen, zeg ik weleens. Maar dat is natuurlijk niet comfortabel. Je koopt goed comfort en geen bed voor het leven. Er zijn veel factoren die daarbij een rol spelen, zoals zwangerschap, de slaapbehoefte die verandert bij het ouder worden, mensen worden ook langer en sommige mensen transpireren ’s nachts erg. Allemaal factoren die een rol spelen bij de keuze van een bed. Daarom moet je iedere 10 tot 12 jaar kijken wat je nodig hebt. Een topdekmatras gaat zo’n 8 jaar mee en de boxspring drie keer zo lang”, vertelt Michel Roording.

Fijn publiek
Q-Bed is de enige beddenspeciaalzaak in Vught en heeft niet alléén Vughtenaren, maar door internet ook veel mensen uit de regio en van verder gelegen plaatsen uit Nederland als klant. “Het is heel fijn om in Vught te werken, een fijn publiek. Vughtenaren kopen graag in hun eigen dorp. We hebben hele families als klant. Ik vind het geweldig dat mensen aan elkaar doorvertellen hoe wij werken. Er gaat natuurlijk ook weleens iets mis, maar dat lossen we altijd goed op. We houden onze klanten graag tevreden.”

Q-Bed is 7 dagen in de week geopend, voorlopig alleen voor klanten op afspraak. Telefoon 073-6133761, e-mail info@qbed.nl, website qbed.nl.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …