PvdA-GroenLinks vernieuwt logo met komst Helvoirt

Een klavertje vier met drie groene blaadjes en een rood blaadje. Op diverse plekken in Vught, Helvoirt en Cromvoirt was het de afgelopen week al zichtbaar. Met krijt-graffiti aangebrachte klavertjes waren te zien bij verschillende winkels en wijkgebouwen. Dit klavertje is het nieuwe logo van PvdA-GroenLinks Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Lijsttrekker Toine van de Ven: “Een nieuwe gemeente, een nieuwe politieke samenwerking, dus ook een nieuw logo.”

Met de komst van Helvoirt ontstaat er op 1 januari 2021 een nieuwe gemeente. Het Vughtse PvdA-GroenLinks en de Helvoirtse tak van Progressief’96 hebben de afgelopen twee jaar politieke samenwerking verkend. Inmiddels hebben veel leden van Progressief ’96 en andere progressieve inwoners van Helvoirt zich aangesloten bij de nieuwe samenwerking als PvdA-GroenLinks Vught, Helvoirt en Cromvoirt. Van de Ven: “Wij bundelen zo onze krachten voor een sterk groen en progressief geluid in onze dorpen.”

Klavertje vier
Toine van de Ven: “Het voormalige logo van PvdA-GroenLinks was verouderd en hard aan vernieuwing toe. Daarnaast was het de sterke wens om ook uitdrukking te geven aan de nieuwe samenwerking met vele leden uit Helvoirt. Het nieuwe logo combineert het klavertje van Progressief ’96 met de rood-groene kleurstelling van PvdA-GroenLinks. De drie groene blaadjes symboliseren de dorpen. Het rode hartvormige blaadje is het sociale hart van de partij. Oftewel ‘drie groene dorpen, één sociaal hart’.”

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …