‘Pure Wellness voor je Auto’

Na de officiële opening op 26 april vinden steeds meer autobezitters de weg naar CarWash Vught.nl aan de Kempenlandstraat 37-A. Begrijpelijk, want eigenaar Patrick Moonen garandeert dat uw ‘heilige koe’ er een ware VIP-behandeling krijgt. Uw Klaverbladredacteur nam een kijkje en keerde terug met een glanzend schone auto. 

Door Maarten Kroese

Tot oktober 2015 stond op deze locatie een dubbele autowasserette, die echter sterk verouderd was. Patrick Moonen: ”We hadden deze installaties kunnen vervangen, maar na gedegen marktonderzoek besloten we om te investeren in een luxe superwasstraat. Want wat er ook verandert in de automarkt, iedereen wil dat zijn kostbare auto mooi schoon blijft. We benaderden een gespecialiseerd ingenieursbureau dat op het beschikbare perceel het ontwerp en de routing bepaalde. Begin juni 2016 begon de bouw. Deze hebben we laten uitvoeren door lokale bedrijven Hazenberg Bouw en Welvaarts Elektro.”

Vlekvrij opdrogen
Het project was een kostbare en ingewikkelde operatie. Zo moest er een ondergrondse waterkelder worden aangelegd bestaande uit 3 compartimenten van in totaal 100.000 liter met een pompsysteem dat grondwater vanuit 48 meter diepte omhoog pompt. Een tweede bovengrondse tank kan nog eens 30.000 liter bevatten. Moonen: “Het grondwater wordt voor opslag gereinigd met een omgekeerd osmoseproces en is daarna geheel mineraal- en kalkvrij. Achtergebleven waterdruppels drogen vlekvrij op. De osmosewaterkelders zijn inwendig behandeld met een expoxycoating om aantasting van het beton te voorkomen.”

Modernste apparatuur
Naast de wasstraat bevindt zich een grote machinekamer, volgestouwd met de modernste apparatuur. De bovengrondse tank, osmose-installatie, hoge drukpompen voor de wasstraat,  gecompliceerde elektriciteitsvoorzieningen, tanks voor de biologisch afbreekbare chemicaliën, water recyclinginstallatie, persluchtcompressor en een groot centraal stofzuigsysteem met filtervoorziening. Indrukwekkend en onverwacht. De wasinstallatie heeft een maximale capaciteit van 80 auto’s per uur!

De wasstraat zelf heeft de uitstraling van een luxe badkamer met een in de huisstijl blauw gecoate vloer en witte wanden. Het wasproces is een bijzondere ervaring. Eerst wordt de auto handmatig voorgereinigd, in mijn geval door Anja, bij velen bekend uit de voormalige tankshop. Zij begeleidt mij om het linker voorwiel op de lopende band te plaatsen, die de auto langzaam voorttrekt door de bijna 40 meter lange wasstraat. Eenmaal binnen is het spannend. Door het kolkende water op de voorruit lijk je wel in noodweer beland. Voor mensen die dat beangstigend vinden, is er op dinsdag de Seniorendag. Een medewerker rijdt dan gratis mee. Na het uitrijden is mijn auto nog nooit zo schoon geweest, mede door het Glanspantserprogramma ‘Schoonst’. De prijs van een wasbeurt is iets hoger, maar CarWash Vught.nl biedt tal van voordeelmogelijkheden, die u vindt op de website.

Super schoon
Mijn auto is van buiten super schoon, nu nog van binnen. Daartoe mag ik gratis gebruik maken van het overdekte stofzuigplein, waar met grote kracht rommel en stof uit mijn auto worden getrokken. De automatten kunnen in de automatische mattenreiniger, waarin ze worden geklopt en gewassen. Vrijwel droog leg ik ze weer terug. Handig. Dit ga ik vaker doen!

Om u als lezer kennis te laten maken met CarWash Vught.nl hanteert het bedrijf deze weken zeer scherpe actietarieven. U vindt de aanbiedingen op de achterzijde van deze editie van Het Klaverblad. Kijk voor meer informatie op www.CarWashVught.nl.

Kijk ook bij

Lucas Duynisveld wint nationale eindronde International Junior Science Olympiad

Gymnasium Beekvliet is als school zeer actief op olympiades en dit jaar ook heel succesvol. …