Publicatie Oorlogsdagboek ‘s-Hertogenbosch

Oproep met verzoek om informatie

In het kader van de uitgave van een oorlogsdagboek in oktober 2019, zijn wij op zoek naar mensen die ons achtergrondinformatie kunnen verschaffen over een specifieke gebeurtenis die plaatsvond op 19 september 1944.

Op deze datum besloot de toenmalig directeur van het Huis van Bewaring in ’s-Hertogenbosch om, zoals in het dagboek te lezen valt ‘met heel veel moed’, 70 politiek gevangenen vrij te laten.
Uit de tekst in het dagboek leiden wij af dat er in de buurt rond het Huis van Bewaring aan de Sint-Jorisstraat in ’s-Hertogenbosch diverse families een vrijgelaten gevangene voor korte of langere tijd onderdak hebben geboden. Ook zijn wij geïnteresseerd in verhalen van de kant van de gevangenen zelf, die naar wij vermoeden uit heel Brabant kwamen.

Onderzoek in diverse archieven om meer te weten te komen over deze gebeurtenis heeft tot op heden niets opgeleverd. Ook in boeken over de Tweede Wereldoorlog in ’s-Hertogenbosch e.o. is naar zover wij weten nog nooit aandacht besteed aan deze gebeurtenis. Wanneer u ons informatie kunt verstrekken over bovenstaande gebeurtenis, een vriendelijk verzoek om een mailtje te sturen naar het mailadres: info@bosch-oorlogsdagboek.nl. Wij stellen uw reactie zeer op prijs.

Wanneer wij uw interesse hebben gewekt in de publicatie van het dagboek, verwijzen wij u naar de website www.bosch-oorlogsdagboek.nl.

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …