Vlnr cdK Wim van de Donk, mevrouw Rombouts en burgemeester Ton Rombouts

Provinciepenning en Ereburgerschap Brabant voor Ton Rombouts

’s-Hertogenbosch, 27 september 2017- De burgemeester van ’s-Hertogenbosch, Ton Rombouts, ontving bij zijn afscheid uit handen van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de Provinciepenning en het Ereburgerschap van Brabant. Hij ontving de penning op grond van zijn grote verdiensten in het openbaar bestuur, zijn bijzondere en langjarige inzet voor Brabant en ’s-Hertogenbosch.

Tom Rombouts studeerde rechten en promoveerde als bestuurskundige op gemeentelijke herindelingen in diverse landen. Hij was achtereenvolgens wetenschappelijk medewerker van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, destijds de jongste burgemeester van Nederland in de toenmalige gemeente Wouw, burgemeester van Boxtel, directeur van het Interprovinciaal Overleg en vanaf 1996 burgemeester van ’s-Hertogenbosch. In die rol heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het vertegenwoordigen van de stad, zowel internationaal als nationaal. Hij heeft het culturele leven gestimuleerd, laatstelijk door zijn inzet voor het Jheronimus Bosch Jaar 2016 en is betrokken bij de sport in tal van functies. Hij initieerde de start van de 100e editie van de Tour de France in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast vervult Ton Rombouts vele nevenfuncties, zowel nationaal als op Europees niveau.
De Provinciepenning is de hoogste onderscheiding die de provincie toekent. De penning is ontworpen door Niel Steenbergen. In het midden van de penning is een jongen te zien die wordt geflankeerd door 4 luiken. De middenstukken hiervan stellen ambachten voor, en de zijkanten activiteiten uit het Brabantse leven.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …