Home / Algemeen / Project ‘Stel je eens voor …’ in Vughterstede
Patisserie De Rouw

Project ‘Stel je eens voor …’ in Vughterstede

Vanaf woensdag 30 januari tot en met woensdag 27 maart vindt bij Vughterstede in Huize Elisabeth een bijzonder project plaats: ‘Stel je eens voor …’ Een belevingsproject met kleuters (4-6 jaar) uit Vught en bewoners van Vughterstede, bewoners van de aanleunwoningen en ouderen uit de wijk.

Tijdens de 8 wekelijkse lesbijeenkomsten van 14.30 tot 15.30 uur gaan kleuters en ouderen samen toneel spelen, dansen en schilderen. De kleiner geworden wereld van de ouderen wordt samen met de kinderen, die hun wereld op hun beurt aan het vergroten zijn, een stuk gelukkiger, gezonder, groter en gezelliger.

Nicole Oerlemans startte vanaf mei 2017 met peuterdanslessen in diverse ouderenzorgcentra omdat zij bij de bezoekjes aan haar moeder die Alzheimer had zag dat de gehele afdeling opleefde als zij met haar dochtertje op bezoek kwam. Naast lachende gezichten, spontaan helder kijkende ogen, gaf het meer prikkelingen bij de bewoners. Er kwamen herinneringen naar boven en daardoor werden weer verhalen verteld en gesprekjes gevoerd tussen bewoners. Er werd bewogen en gezongen. Dit bracht haar op het idee om haar vakgebied theater en dans in te zetten om de jongste en oudste doelgroepen met elkaar te verbinden. In juni 2018 werd zij met dit initiatief een van de winnaars van het Broedweekend, De Zorgzame Stad Challenge ’s-Hertogenbosch. Hierdoor gestimuleerd ging zij met de behoefte om samen te werken, op zoek naar een kunstvakcollega die ook deze beide doelgroepen verstaat en vond deze in Saskia van Oversteeg.
Saskia van Oversteeg is illustrator en naast illustreren, fotograferen en lessen geven in onder andere het onderwijs, geeft Saskia ook schilderlessen aan mensen met dementie, zoals bij Vughterstede.

Door de verschillende vakgebieden van deze bevlogen kunstvakdocenten konden zij elkaar versterken voor het project ‘Stel je eens voor …’ waarbij Nicole (Vis In Het Water Theater) de theater- en dansinvulling verzorgt en Saskia (Sas Illustraties) het beeldende aspect (decor). Kleuters en ouderen werken samen, leren van elkaar en hebben plezier! Op woensdag 27 maart wordt dit project afgesloten met een voorstelling voor familie, bekenden en geïnteresseerden in Huize Elisabeth, Sint Elisabethstraat 2 in Vught.

Houdt jouw kleuter (4-6 jaar) van theater, dansen en schilderen? Meld je kleuter dan aan voor 8 woensdagmiddagen van 14.30 tot 15.30 uur om mee te doen met het project ‘Stel je eens voor …’ De kosten zijn € 30 (inclusief voorstelling). Informatie en aanmelden kan via: nicole@visinhetwatertheater.nl / 06-22239016.

Ken of ben je een ouder iemand die ook van theater, dansen en schilderen houdt? Op woensdag 16 januari van 14.30 tot 15.30 uur wordt informatie gegeven over dit project in Huize Elisabeth, Sint Elisabethstraat 2 in Vught. Wees welkom!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Ambities voor volgende raadsperiode: Onvoorwaardelijk kunnen meedoen in Vughtse samenleving

In Het Klaverblad van 15 juli gaf de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) een aantal adviezen …