Tuinsessies 2023 (Foto: Huib Kleian Fotografie)

Programma Tuinsessies in Citadeltuin Den Bosch bekend

Een zomerse weekenddag met semi-akoestische livemuziek in de openlucht: dat zijn de Tuinsessies! Vrijdag 24 mei kondigden initiatiefnemers Theater aan de Parade en Willem Twee muziek en beeldende kunst al aan dat de reeks intieme concerten deze zomer verhuizen naar de Citadeltuin, waar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) gehuisvest is.

De kaartverkoop voor partners en vrienden van Theater aan de Parade en oud-bezoekers van de Tuinsessies startte vrijdag 31 mei om 10.00 uur en start voor regulier publiek maandag 3 juni om 10.00 uur. Hoog tijd om het complete programma bekend te maken. Ticketprijzen vanaf € 15. Ga voor meer info naar tuinsessies.nl, Facebook @TUINSESSIES Den Bosch, en/of Instagram @tuinsessies_denbosch.

Nieuw: kinder- en yogaconcert
Gevestigde en talentvolle songwriters brengen hun muziek op een kwetsbare manier ten gehore. Alleen of in kleine bezetting, niet of nauwelijks versterkt. Net als voorgaande zomers verrassen de Tuinsessies ook dit jaar met een veelzijdig programma. Nieuw dit jaar zijn het kinderconcert met SlodDe & Vos en het yogaconcert met Marije Horbach op zondag 7 juli.

Zaterdag 6 juli om 19.30 uur: Remme
Geïnspireerd door Harry Styles, Jeff Buckley en Frank Ocean schrijft Remme krachtige, zorgvuldig uitgewerkte popsongs. Remmes ‘The moment’ werd een hit rondom het EK Voetbal en nummers als ‘Get older’ en ‘Half a world away’ belandden in de charts in o.a. Duitsland, Frankrijk en Tsjechië.

Zondag 7 juli om 11.00 uur: Yogaconcert met Marije Horbach
Met meer dan 10 jaar ervaring in het geven van yogalessen en -opleidingen in Den Bosch en Amsterdam, verwelkomt Marije Horbach tijdens de Tuinsessies zowel beginners als ervaren yogi’s. De klassieke muziek tijdens de yin yogales wordt verzorgd door Michelle Sweegers.

Zondag 7 juli om 15.00 uur: SlodDe & Vos in de Geluidentuin (3+)
SlodDe & Vos is een nieuw muzikaal duo met Llewy Isselt en Bart Possemis, bekend van de voormalige hiphopband Relax. De Geluidentuin is een levendige, gekke show waarin kinderen zelf een belangrijke rol spelen en ontdekken dat geluiden net zo kleurrijk zijn als zijzelf.

Zaterdag 13 juli om 19.30 uur: Lorrèn
A summerchild by nature, dat is Lorrèn. De Amsterdamse singer-songwriter staat bekend om haar warme en veelzijdige stemgeluid. Afgelopen jaren maakte ze indruk met twee succesvolle EP’s vol eigentijdse popmuziek en invloeden uit de soulmuziek van de jaren 60 en 70.

Zondag 14 juli om 15.00 uur: Challem
De Nederlandse pianist en componist Joachim Challem begon op 8-jarige leeftijd piano te spelen. Terwijl hij voortdurend op ontdekkingstocht is om het leven te verkennen, spreekt Challems muziek velen aan vanwege zijn eerlijkheid; het voelt alsof zijn muziek gelezen kan worden als een dagboek.

Zaterdag 20 juli om 19.30 uur: Friday
‘Thank God It’s Friday’ is niet alleen het motto, maar ook de levenswijze van beste vrienden Koen Brouwer en Quinten Huigen. Deze sterke songwriters zijn geïnspireerd door The War on Drugs, Harry Styles, Jungle en Coldplay en hebben hun eigen sound gevonden.

Zondag 21 juli om 15.00 uur: Porcelain id
Porcelain id is het pseudoniem waaronder Hubert Tuyishime (zij/hen) sinds 2020 unieke soulvolle popsongs uitbrengt. De poëtische liedjes bevatten zowel klassieke pop als lofi-elektronics, maar klinken altijd kwetsbaar, oprecht en authentiek. Een van de meest veelbelovende talenten van België!

Zondag 28 juli om 15.00 uur: IVC International Vocal Competition ‘s-Hertogenbosch
Tijdens het laatste Tuinsessies-concert zorgt het IVC voor een feestelijk stemgeluid in de openlucht. Vocaal toptalent wordt uitgenodigd voor een recital onder de noemer Songs in de Citadel. Zomers gezang om bij weg te dromen of om op aangename wijze klaarwakker van te worden.

Kijk ook bij

Lezing over zonsverduisteringen en andere eclipsen

Op donderdag 27 juni geeft Urijan Poerink bij Sterrenwacht Halley in Vinkel een publiekslezing over …