Vlaggendag 2024 Keiespellersdurp (Foto: Bart Meesters)

Programma carnaval Keiespellersdurp

De afgelopen weken is carnaval in Keiespellersdurp (Helvoirt) al enthousiast op gang gekomen. Met op zondag 21 januari de prinstallatie van de voltallige Jeugdraad, vergezeld door een heuse talentenshow georganiseerd door commissie Kenderkarnaval. Jeugdprins Wielke (Hustin) en Jeugdprinses Sofie (Bijvelds) staan te trappelen om tijdens carnaval in Keiespellersdurp te mogen regeren. Ook Prins Boaske (Jans van Iersel) en zijn Adjudant Sjefke (Jozef van Hattum) hebben hun raad van Elf weer bij elkaar om het ambt van 2024 te vervullen.

Prins Boaske had zaterdag 4 februari een van zijn eerste publieke optredens met het openen van Vlaggendag. Inmiddels een traditie en begrip in Keiespellersdurp. De aftrap en het ophangen van de eerste vlaggen van alle carnavalsverenigingen vond plaats bij de ‘Heeren’. Vervolgens verspreidden de verenigingen zich door het hele dorp en hesen de vlag per huis. Afsluiting en het ophangen van de laatste vlaggen was bij De Keizer, gevolgd door een spetterende feestavond inclusief dj en een live-artiest. Een klein voorproefje van hoe het er komende week in Keiespellersdurp aan toe zal gaan.

Grote opkomst
Dat de stemming er al goed in zat, bleek door de grote opkomst van aanmoedigend publiek bij de 46e editie van Keinderkupkesfestival de dag erna. De Jeugdraad, Jeugdraadsupportersclub en de (jeugd)hofkapel ‘De Keikes’ gaven acte de présence in JJ Elzenburg in Dommelbaorzedurp. De Keikes sleepten na een prachtig optreden bij de kapellenrodeo een verdiende 2e prijs in de wacht. Helaas moest de voltallig jeugdraad het doen met een 4e plaats op de andere onderdelen. Wat een hoog niveau op dat podium en in de optocht! Prachtige zelfgemaakte attributen, uit volle borst zingen en dansen of je leven ervan afhangt. Met recht een trots Keiespellersdurp op hun Jeugdkapel en Jeugdraad!

Inschrijven optocht
Stichting Openbaar Carnaval (SOC) Helvoirt kan niet anders dan zeggen: op naar een geslaagd carnaval. En hopelijk draag jij daar ook aan bij. Inschrijven voor de optocht op zondag 11 februari kan nog steeds. Je doet dit met je vereniging, met z’n tweeën of als individu via de website van de SOC: www.keiespellers.nl. Kijk naar socials voor foto’s, programma, sfeerimpressie en nieuwtjes uit Keiespellersdurp. Heb je nog niet genoeg emblemen op je jasje of mis je nog wat opsmuk? Bij het verkooppunt van de merchandise, Mitra Pijnenburg Kerkstraat 30, zijn nieuwe emblemen en versiersels te vinden. Zoals de vertrouwde vierkleurige das, wellicht gecombineerd met handschoenen en beenwarmers. Kortom: aan de ‘pekskes’ hoeft het dit jaar niet te liggen! SOC nodigt je graag uit voor een keigezellige carnaval in het mooie Keiespellersdurp.

Programma
Residentie – De Keizer
De Dolle Koe – Kenderkarnaval in het HelvoirThuis
Café De Dolle Stier – Café in het HelvoirThuis
Koe’le Kiet – Jeugdkarnaval in D’n Inbreng
Eetpaleis tijdens carnaval – de Heeren

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …