De start van de Kangoeroeloop in 2019. Dit jaar krijgt de traditionele loop een virtueel vervolg. (Foto: Annet van Esch)

Prins Hendrik biedt alternatief voor RiemersmaLeasing Kangoeroeloop

Het is al geruime tijd duidelijk: er wordt tweede kerstdag géén 49ste editie van de RiemersmaLeasing Kangoeroeloop gehouden. Als alternatief hiervoor biedt de Vughtse sportclub Prins Hendrik geïnteresseerde lopers en loopsters de gelegenheid om tóch hun favoriete afstand te lopen. Dat is mogelijk van zondag 20 tot en met woensdag 30 december, op elk gewenst tijdstip. Zo blijft een stuk sportieve traditie tóch behouden.

De RiemersmaLeasing Kangoeroeloop is eigenlijk niet weg te denken van tweede kerstdag, 26 december. In een door corona overschaduwd sportjaar is de organisatie op zoek gegaan naar een alternatieve vorm, waarbij deelnemers alsnog de kans krijgen om hun zo geliefde loop te lopen. Dat gebeurt niet massaal, maar individueel of in kleine groepjes. Dat gebeurt niet in de vorm van een app. Die optie is wél overwogen maar bleek (nog) niet haalbaar.

Virtuele loop
Ook zónder app wordt de RiemersmaLeasing Kangoeroeloop een virtuele loop. Van alle zes de afstanden (5-7,5-12-15-21 en 27 kilometer) staat de route op de website van het evenement: www.kangoeroeloop.nl. De routes zijn doorgelinkt naar www.afstandmeten.nl. Lopers en loopsters kiezen hun route, gaan deze lopen in de genoemde periode én geven na afloop hun gelopen tijd door. Dat kan via een e-mail naar mijntijd@kangoeroeloop.nl. Op de website wordt vervolgens een overzicht geplaatst van de gelopen tijden per afstand. Dit wordt regelmatig ververst.

Deelname gratis
Met het aanbieden van dit alternatief hopen Prins Hendrik en de bij het evenement betrokken sponsors RiemersmaLeasing, Uniek Sporten en de Provincie Noord-Brabant de al decennia bestaande traditie in ere te houden. Aan het lopen van de virtuele Kangoeroeloop zijn geen kosten verbonden. De organisatie spreekt de hoop uit in 2021 weer als vanouds een editie op tweede kerstdag te kunnen houden. Dat zou dan de opmaat moeten worden voor de 50ste RiemersmaLeasing Kangoeroeloop, in 2022.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …