De Adjudant, Jerreau van Landgoed Huize Bergen, Prins Alfredo XX van Dommelbaorzedurp (foto: Ringelberg Fotografie)

Prins Alfredo XX neemt eerste speciaalbier van Huize Bergen in ontvangst

Dinsdag 19 februari mocht Prins Alfredo XX het eerste flesje van de Pluimgraaf in ontvangst nemen en werd er een toost uitgebracht op de onthulling van dit speciaalbier van Landgoed Huize Bergen. De Pluimgraaf is het eerste speciaalbier dat het team van Landgoed Huize Bergen zelf heeft gebrouwen in samenwerking met Uwe van Vughts Bier in de Brouwstudio.

De bijzondere receptuur en de naam zijn geïnspireerd op een vroegere tuinman van het landgoed. Het bier is naast hop en Brabants water gebrouwen met uitheemse kruiden en specerijen. Een verrassende samenstelling met een fris resultaat. Laag in alcohol is het bier echter niet, maar met 6,4 % valt de Pluimgraaf nog net niet onder de echt zware bieren.

Wie de grootste pluim draagt, mag de eerste Pluimgraaf drinken, moet het team van Landgoed Huize Bergen gedacht hebben. Zo vlak voor carnaval kon een bezoek van Prins Carnaval zelf dus niet ontbreken. Prins Alfredo XX kwam uiteraard niet alleen en bracht zijn Adjudant, de Burgervaojer, de veldwachter en een van zijn raadsleden mee.

Meer informatie op www.huizebergen.nl/pluimgraaf.

Kijk ook bij

Een spannend avontuur in de Spacebuzz

Op vrijdag 16 oktober is het eindelijk zo ver. De SPCBZZ 01 arriveert om alle …