Primeur tijdens open dag Landgoed Bleijendijk

Op zondag 16 september van 11.00 tot 16.00 uur houdt Landgoed Bleijendijk de jaarlijkse open dag. Dit geeft alle geïnteresseerden de mogelijkheid te zien, te horen, te beleven en te proeven wat het landgoed, dat normaal niet voor publiek toegankelijk is, allemaal te bieden heeft.

Om 12.00 uur zal het recent gerestaureerde bakhuisje officieel worden geopend door de voormalig eigenaresse van het landgoed, Anneke Teulings. De pizza’s die door de biologische bakker Gerard Hardeman uit de hout gestookte oven getoverd zullen worden, smaken vast heel goed.

Primeur
Boerderij Bleijendijk zal de primeur uitbrengen van de Goudse ‘Bleijendijker’ kaas. Heerlijke jonge biologische kaas van de melk van Boerderij Bleijendijk. Tijdens de open dag is de 24-uurs boerderijwinkel ook open en kunnen mensen zich laagdrempelig inschrijven voor de eeuwige toegang tot de biologische producten. Verder zijn de vlees- en zuivelproducten van de boerderij te proeven en kan er een kijkje genomen worden in de (melk)stallen van de boerderij.

Rondleidingen
Tuinderij de Guit geeft die dag rondleidingen over de tuin en uitleg over het nieuwe ‘zelfoogst’-systeem. De geitjes kunnen worden geaaid en er is informatie over de zorg voor jongeren die het bedrijf verleent. Op de centrale weide, ’t Juffrouwsweitje, zijn biologische hapjes en dranken te verkrijgen en zijn er weer verschillende activiteiten zoals het metaaldetectiespel en een miniworkshop ‘Zien door de ogen van een paard’, kunnen jong en oud weer creatief met materialen uit de natuur bezig gaan, evenals popcorn bakken en is er informatie te vinden over de verschillende accommodaties op het landgoed. Vragen over het wildbeheer en de imkerij kunnen die dag ook gesteld worden aan een jager en imker.

Instapworkshops
Om 13.00 en 14.30 uur starten instapworkshops in het Jagershuis en in de Koestal. Hier kunnen alle geïnteresseerden gratis aan meedoen om kennis te maken met de verschillende workshops die op Bleijendijk gehouden worden. Hou de website www.bleijendijk.nl in de gaten of ga gewoon naar de open dag om te weten wie er wanneer welke workshop houdt. Stichting Natuureducatie Bleijendijk is weer actief in de boshut voor de kleintjes, waar medaillons gemaakt kunnen worden en spinnenwebben geknutseld. Uiteraard zijn de vrijwilligers er om vragen over het natuuronderwijs en de prachtige programma’s die er per seizoen worden voorbereid te beantwoorden. Onderdeel van het team worden kan uiteraard ook!

Vlot varen
Er kan de hele dag vlot gevaren worden op de Essche stroom en de huifkarren rijden over het hele landgoed om iedereen alles te kunnen laten zien; kortom, het belooft een heel speciale dag te worden op Bleijendijk! Iedereen kan dus te voet, fiets of met de huifkar (zonder hond) over het landgoed. Parkeren kan buiten het landgoed langs de Oude baan. De 1e, 2e, en 3e ingang langs de Oude baan zijn open. Entree is 2 euro voor volwassenen, kinderen gratis. Pinnen kan bij de 2e ingang en op het Juffrouwsweitje.

Kijk ook bij

Het is bijna tijd voor de Vughtse Cultuurweek 2023

Ingezonden mededeling De Vughtse Cultuurweek 2023 staat weer voor de deur. Dit jaar zal de …