Dirigent Lex Wiersma

Primeur in Helvoirt: de Matthäus Passion van J.S. Bach

Op zaterdag 26 maart brengt Projectkoor Brabant eindelijk de uitgestelde volledige Matthäus Passion van J.S. Bach voor het eerst naar Helvoirt. Deze primeur wordt vormgegeven door een uitvoering van het beroemdste werk van Bach in de Sint-Nicolaaskerk, op zondag 27 maart gevolgd door de zogenaamde Matthäus Passion Light.

Bach eng? De Matthäus Passion zwaar? Kinderen laten kennismaken met dit prachtige werk? Je nader verdiepen in dit wereldberoemde werk? Dat kan met de Matthäus Passion Light. In deze verkorte versie wordt de Matthäus Passion door koor, solisten en orkest behapbaar gebracht en door de dirigent van een boeiende toelichting voorzien. Projectkoor Brabant hoopt hiermee de ‘Matthäus-traditie’ naar Helvoirt te brengen, met het streven de uitvoering van dit prachtige werk jaarlijks of elke twee jaar terug te laten keren.

Meezingen?
Vind je het een uitdaging om met het projectkoor mee te zingen? Canan Keulemans van Projectkoor Brabant: “Wij zijn op zoek naar flexibele, goede zangers en zangeressen die samen met ons fantastische grote werken van ’s werelds beste componisten ten gehore willen brengen. Meld je aan via onderstaande website; je bent welkom om een keer met ons mee te repeteren. Ook voor de Matthäus Passion kun je je nog aanmelden!” Voor informatie en kaartverkoop: www.projectkoorbrabant.nl.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …