Nikki (l) en Tessa ontvangen hun prijzen

Prijzen tekenwedstrijd Koningsdag uitgereikt

Zaterdag 11 mei zijn tijdens de teerdag van het Gilde van Sint Barbara en Sint Sebastiaan de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de tekenwedstrijd die op Koningsdag 2019 werd gehouden op de stand van het gilde aan de Raadhuisstraat.

De prijsuitreiking vond plaats op het zonovergoten gildeterrein aan de Reigerbosweg, parallel aan de A2, vlakbij kasteel Maurick. In de leeftijdscategorie van 1 tot 5 jaar ging de eerste prijs naar Nikki. Tessa won de eerste prijs in de categorie van 6 tot 9 jaar. Zij ontvingen de prijzen uit handen van de staande deken, Olivier Verstappen.

Het Gilde van Sint Barbara en Sint Sebastiaan kan terugzien op een geslaagde teerdag. Het gilde kon drie nieuwe gildebroeders installeren en wel Leon IJpelaar, Oscar van der Kolk en Constant Smits van Waesberghe. Ook werden drie nieuwe aspiranten welkom geheten. Joris Beerepoot, Reinout Bom en Gert-Jan Geijsen beginnen aan hun kennismakingsperiode van een jaar. Daarnaast waren er twee wisselingen in het dagelijks bestuur. Olivier Verstappen volgt Jan van Leeuwen op, die de afgelopen acht jaren de functie van staande deken met verve heeft vervuld. Floris van Woensel neemt het penningmeesterschap over van Olivier Verstappen. Wie meer wil weten over het Gilde van Sint Barbara en Sint Sebastiaan, kan eens kijken op website www.barbaragildevught.nl.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …