Presentatie boek ‘Kwaad’

Op 7 juni worden twee boeken gepresenteerd door uitgeverij Vuyk en Co. Waargebeurde, persoonlijke misdaadverhalen van rechercheurs, advocaten en slachtoffers-nabestaanden. In het boek ‘Kwaad’ wordt het verhaal verteld van Caroline Pino, de dochter van de Vughtse Wil Vreeburg. Een zaak waaraan destijds in de media veel aandacht werd besteed. Vanaf 8 juni liggen de boeken in de winkel.

Wil Vreeburg: “Mensen vragen wel eens, waarom wil je het verhaal weer vertellen. Mijn antwoord is dan: het moet verteld blijven worden, anders krijg ik het gevoel dat Caroline er niet meer toe doet. Het verhaal mag nooit vergeten worden. Caroline heeft niet voor niets geleefd. Een moord, hoe lang geleden ook, mag dan voor de wet verjaard zijn, voor mij als moeder verjaart het nooit.

De laatste reis
Wil Vreeburg: “In juli van het jaar 1996 verloor ik mijn dochter Caroline. Zij werd tijdens een vakantie in Portugal vermoord en dood gevonden langs de snelweg nabij Euro Disney Parijs, waar wij met haar hadden afgesproken voor een vakantie met ons gezin. Dat is een korte zin die nu na bijna 21 jaar nog doordendert in mijn hoofd. Ik kan hem snel opschrijven, maar dat is dan ook het enige wat ik er snel mee kan doen. Het vergezelt me al 21 jaar lang. In meer of mindere mate heb ik het, zoals dat zo mooi heet, ‘een plekje kunnen geven’. Degene die dit op zijn geweten heeft is o.a. door krakkemikkig onderzoek en desinteresse door de Franse politie, nooit gevonden. De moordenaar kon zijn leven dus gewoon voortzetten zonder enige hinder te ondervinden van straf of vergelding. In 1996 ondervond ik veel steun door de reacties van de Vughtse bevolking in de vorm van brieven, kaarten, bloemen, medeleven, een arm om mijn schouder. Ook landelijk kwamen er uit alle windstreken reacties binnen die mij sterkten tijdens die inktzwarte periode. Ze hebben allemaal een plekje gekregen in de zeven plakboeken die ik ermee vulde. Daar ben ik altijd zeer dankbaar voor geweest. Mensen die kracht uitzenden bij een verdriet dat niet te bevatten is, maken het mede mogelijk om te overleven.

STRIJD, 20 verhalen,  272 blz.  14,95 euro, ISBN 9789079362134.
KWAAD, 20 verhalen, 272 blz.  14,95 euro, ISBN 9789079362141.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …