Presentatie Atlas van Vught en Cromvoirt

Van de langverwachte Historische Atlas van Vught en Cromvoirt zal het eerste exemplaar op vrijdag 10 november om 16.00 uur worden aangeboden aan burgemeester R.J. van de Mortel. Auteur Ottie Thiers zal bij die gelegenheid in het Vughtse raadhuis een toelichting geven op de inhoud en de totstandkoming van het boek.

Met de atlas presenteert de Stichting Erfgoed Vught zich, die in de afgelopen jaren onder de naam Stichting Lokale Geschiedschrijving van Vught de Vughtse Historische Reeks uitgaf. Vanaf nu gaat de Stichting werkgroepen stimuleren die zich willen bezighouden met facetten van de Vughtse geschiedenis en cultuur. De eerste werkgroepen die al actief zijn, zijn de ‘Kaartclub’, die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de atlas, en de 3D-werkgroep, die bezig is het centrum van Vught anno 1950 digitaal te reconstrueren. Meer inlichtingen hierover op de website www.erfgoedvught.nl.

De atlas is een samenwerkingsverband van Stichting Erfgoed Vught en het Vughts Museum. Vanaf zaterdag 11 november zal het boek verkrijgbaar zijn in de boekhandels van Bruna Marktveldpassage en Moleneindplein. De prijs van de atlas bedraagt € 29,50. Wie ingetekend heeft op de atlas kan het boek afhalen in de bibliotheek in de Dorpsstraat op zaterdag 11 november tussen 10.00 en 17.00 uur of op vrijdag 17 november tussen 17.00 en 20.00 uur. Wie ingetekend heeft, maar nog niet heeft betaald, wordt verzocht € 22,50 mee te brengen.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …