Presentatie 3D-model dorpscentrum in 1950

Diverse vrijwilligers zijn bezig met een meerjarenklus om het dorpscentrum van Vught uit de jaren vijftig te tekenen in 3D. Op 1 juni presenteren zij hun eerste resultaten.

Vanaf garage Denissen aan de Taalstraat tot aan ijswinkel Lavinia aan de Dorpsstraat is alles al getekend. Een zestal nieuwe huizen is alweer in de maak. De rest van het centrum is in schetsvorm te zien.

Het is ontzettend leuk om met een groep mensen in 3D door het historische Vught te surfen, vooral als er Vughtenaren bij zijn die het zich allemaal nog kunnen herinneren. Steevast komt er commentaar, waar de makers weer hun voordeel mee kunnen doen om de beelden nog waarheidsgetrouwer te maken. Desnoods passen ze het ter plekke aan.

De 3D-beelden zijn toch wel wat anders dan de oude zwart-witfoto’s. In 3D krijg je een samenhangend beeld en kun je iedere willekeurig camera-standpunt innemen. Ook wordt het historische Vught weergegeven in kleur. Als je dat wilt zien, kijk maar eens naar de filmpjes op vught3d.nl.

De makers gaan vertellen hoe zo’n 3D-tekening gemaakt wordt, waar je de informatie vandaan haalt en hoe je omgaat met een huis waarover heel weinig bekend is.

Voor mensen die interesse hebben in 3D-tekenen, wordt toegelicht hoe nieuwe tekenaars worden opgeleid.

Vrijdag 1 juni, 20.00 uur, DePetrus, toegang gratis.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …