Praktijkverklaring groen voor medewerkers van sociaal ontwikkelbedrijf

Negen medewerkers van sociaal ontwikkelbedrijf WSD hebben de praktijkverklaring Assistent groene leefomgeving op mbo-niveau 1 succesvol afgerond. Dat werd maandag 21 maart feestelijk gevierd. Met de praktijkverklaring op zak hebben de geslaagden hun aansluiting op de arbeidsmarkt vergroot.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij WSD een leer-werkprogramma volgen waarmee zij zich kwalificeren voor kansrijke beroepen en kunnen voldoen aan werkgeverseisen. In het programma leren zij de basisvaardigheden van een vak en werken ze aan hun vaardigheden als medewerker. Aansluitend aan het leer-werkprogramma volgt een opleiding voor de praktijkverklaring. De leer-werkprogramma’s die gevolgd kunnen worden zijn Logistiek, Productie, Techniek, Horeca/Catering, Zorg, Retail, Groen, Facilitair en Schoonmaak,

Met begeleiding naar de reguliere arbeidsmarkt
De opleiding voor de praktijkverklaring heeft WSD samen met opleider Yuverta ontwikkeld. Het leren in de praktijk deden de deelnemers binnen het eigen groenbedrijf van WSD. Marc Christiaens, directeur Werk en Ontwikkeling bij WSD: “WSD is de opstap naar de arbeidsmarkt voor mensen die moeite hebben zelfstandig werk te vinden of te houden. We helpen hen bij hun ontwikkeling zodat ze bij een werkgever in de regio een baan kunnen vinden. Het is geweldig dat deze negen medewerkers hun praktijkverklaring gehaald hebben. Ze hebben daar hard hun best voor gedaan. Met begeleiding van WSD zouden zij bij een reguliere werkgever kunnen gaan werken en verder leren.”

“Een aanrader voor de medewerkers in het groen”
Rob van den Berg volgde de opleiding voor de praktijkverklaring. “Ik vond het hartstikke leuk. Eerder volgde ik met een paar collega’s de opleiding Groene vingers van WSD zelf. Met de praktijkverklaring hebben we nog meer kennis en dat merk je meteen in het werk. Ik kan de opleiding aanraden aan alle collega’s van WSD. Het is laagdrempelig en ik vind het altijd leuk om iets te leren.”

In een video vertelt Rob van den Berg over de opleiding voor de praktijkverklaring die hij volgde. Werkleerlijn WSD Groen cursus Praktijkverklaring oktober 2021 – YouTube

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …