Praat mee over energiearmoede in online talkshow ‘Samen Energie Betaalbaar Maken’

Hoe kunnen overheden, bedrijven, woningbouwcorporaties en inwoners er samen voor zorgen dat iedereen de energierekening kan blijven betalen? En wat kunnen betrokkenen zélf doen om ondanks beperkte financiën toch de juiste energiezuinige maatregelen te treffen? Deze vragen staan centraal in de gratis online talkshow, georganiseerd door Avans Hogeschool en Tilburg University in samenwerking met de Bibliotheek Midden-Brabant. Luister naar of praat mee bij ‘Samen Energie Betaalbaar Maken’ op 9 maart van 15.00 tot 16.30 uur.

In Nederland hebben steeds meer huishoudens te maken met energiearmoede: een hoge energierekening, maar een laag inkomen. Daarnaast is 48% van de huishoudens niet in staat hun woning zelfstandig te verduurzamen. De hoge gasprijzen confronteren Nederland er nadrukkelijk mee: veel mensen met een laag of gemiddeld inkomen wonen in huizen waar energiebesparende maatregelen hoognodig zijn. Samen met experts uit wetenschap en praktijk wordt dit vraagstuk besproken vanuit verschillende perspectieven. Wat is precies het probleem, en voor wie is het een probleem? Welke rol hebben overheden, bedrijven en woningbouwcorporaties bij het bedenken van oplossingen? Wat kun je als woningbezitter of huurder zelf doen? En wat kunnen we leren van goede praktijkvoorbeelden?

Talkshowgasten
Panelleden Saskia Lavrijssen (Tilburg University) en Perica Savanović (Avans Hogeschool) nemen plaats aan de talkshowtafel in de LocHal in Tilburg. Hier delen zij, samen met experts uit wetenschap en praktijk, hun inzichten. Na een korte pitch schuiven verschillende experts aan tafel aan, waarna ze onder leiding van Martijn Groenleer (Tilburg University) met elkaar en het online publiek in gesprek gaan. De experts uit de praktijk vertellen over de goede voorbeelden waarbij zij betrokken zijn. Wim van de Donk, rector magnificus van Tilburg University, trapt de bijeenkomst af. Aan tafel schuiven vervolgens aan: Susanne Agterbosch (Het PON & Telos), Piet Eichholtz (Maastricht University), Pierre Hobbelen (Thuisvester), Loes Kreemers (Hogeschool van Amsterdam), Frans Bedaux (Klimaatburgemeester Tilburg) en Henk Spies (Avans Hogeschool).

Meer informatie en aanmelden: samenenergiebetaalbaarmaken.avans-evenementen.nl.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …