Pop-up beeldentuin van kunstenaar Juul Rameau in Rosmalen

Eigenlijk is robuust metaal niet het makkelijkste materiaal om sierlijk ogende, organische kunstwerken van te maken. Beeldend kunstenaar Juul Rameau doet juist dat. Haar werken zijn 8, 9 en 10 september te zien in Maliskamp, Rosmalen aan de Iepenlaan 9.

Juul Rameau laat zich inspireren door de rijkdom van de natuur. In de schoonheid van vormen ontdekt ze details die ze gebruikt in haar werk. Werk dat zowel krachtig als sierlijk oogt en meestal is gemaakt van robuust cortenstaal. Niet zelden vindt er een fysiek gevecht plaats met het materiaal dat, als het zich eenmaal gewonnen geeft, een bijna tere poëtische vorm aanneemt. Haar werken zijn zeker geen kopieën van de natuur, maar zijn verwant aan de verschillende stadia die planten en bomen doormaken. Het zijn resultaten van een zoektocht naar oervormen; om haar en onze verbinding met de natuur te bekrachtigen.

Via haar kunstwerken verbindt Juul Rameau mensen met natuur. Voor het welzijn en geluk van mensen én een gezonde planeet. Zij wil graag de kracht van staal en de organische schoonheid van de natuur tonen en creëert natuurlijke eyecatchers voor besloten tuinen en openbare ruimte.

Rameau nodigt geïnteresseerden van harte uit om deze expositie bij te wonen. Tijdens je bezoek heb je de gelegenheid om haar sculpturen van dichtbij te bewonderen op een plek die erbij past en met haar in gesprek te gaan over de artistieke visie en de biophilia* filosofie die in haar werken doordringt. Geselecteerde werken zijn te zien tijdens deze unieke expositie voor het eerst in haar eigen tuin. Dit intieme evenement biedt de mogelijkheid om de kunstwerken te bewonderen in een prachtige groene omgeving.

*Over Biophilia
Biophilia is de liefde voor het leven en levende systemen, het is onze inherente menselijke band met de natuur. De mensheid is in de loop van de tijd steeds verder verwijderd geraakt van zijn leefomgeving; de natuur. Met gevolgen voor de aarde en haar en onze (mentale) gezondheid. Dit bewustzijn groeit met de wetenschap dat een duurzame relatie tussen mens en natuur bijdraagt aan onze gezondheid, ons welzijn en ons geluk. Het contact met de natuur maakt ons gelukkiger en gezonder, dat is Biophilia.

Nieuwsgierig naar het werk van Juul, check haar website of volg haar op Instagram.

“Ik reis door tijdloze momenten in de natuur
ontdek ontkieming, groei, verval
mijn eigen vergankelijkheid
en vind een verborgen vormenschat.”
– Juul Rameau –

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …