(© Korpsmedia / Peter Monteny)

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van de politie. Zo worden mensen gebeld met een verhaal over verschillende inbraken bij hen in de buurt. Hiermee proberen de oplichters mensen aan de andere kant van de telefoon te overtuigen om hun waardevolle spullen aan de nepagenten mee te geven, zodat deze op het bureau ‘veilig opgeborgen’ kunnen worden.

Na zo’n misleidend telefoontje komen de nepagenten aan de deur om deze waardevolle spullen op te halen of proberen zij met verschillende praatjes de woning binnen te komen. Ouderen en kwetsbare mensen geloven  deze praatjes vaak en worden zo slachtoffer van oplichting.

Laat niemand binnen
De politie benadrukt dat agenten nooit vragen om waardevolle spullen, geld of bankpassen. Wordt u hierover gebeld, hang dan meteen op en bel de politie. Staat er toch iemand voor de deur die zegt dat hij of zij van de politie is, vraag dan altijd om een politielegitimatiebewijs. Vertrouwt u het niet? Laat niemand binnen en bel direct 112. De politie waarschuwt iedereen voor deze vorm van oplichting, in het bijzonder ouderen en kwetsbare mensen.

Kijk ook bij

Lezing over zonsverduisteringen en andere eclipsen

Op donderdag 27 juni geeft Urijan Poerink bij Sterrenwacht Halley in Vinkel een publiekslezing over …