Poëzie op het Water, Willem Wilmink geëerd

De Kring Vrienden eert donderdag 2 augustus de bekende schrijver Willem Wilmink. Laat u al varende over de Binnendieze betoveren door het literaire werk van deze grootheid. Precies op de dag waarop hij 15 jaar geleden overleed.

De stille, avondlijke Binnendieze leent zich bij uitstek voor culturele activiteiten. Naast Muziek op de Binnendieze, brengt Kring Vrienden nu Poëzie op het Water. Aan boord van elk van de zeven boten neemt een verteller plaats. En terwijl de schipper de bootjes over de Binnendieze voert, laat de verteller u kennismaken met werken van Willem Wilmink. Doordachte verzen, maar ook gedichten met heel veel humor.

De boten meren vervolgens aan bij het podium aan het Voldersgat aan de Zuidwal. Daar draagt neerlandicus Jan Willard op zijn eigen wijze werken van Wilmink voor. Deze hommage wordt afgewisseld met muzikale klanken, verzorgd door Yvonne Willemse. Hierna vaart u weer terug naar de Molenstraat.

Willem Wilmink werkte onder meer mee aan bekende televisieprogramma’s als De film van Ome Willem, Sesamstraat en De Stratenmaker op Zee Show. Een schrijver die met zijn teksten kleine zaken groot wist te brengen, maar andersom grote onderwerpen weer in de juiste proporties voor het voetlicht bracht. Het werk van Wilmink is tijdens zijn leven meerdere malen bekroond. Hij kreeg onder meer twee zilveren en een gouden griffel, de Theo Thijssenprijs en de Hendrik de Vriesprijs.

Poëzie op het Water, Willem Wilmink geëerd
Vertrekpunt: Molenstraat 15A, 19.30 uur
Duur: 2 uur
Tarief: € 8 p.p.
Datum: donderdag 2 augustus, 19.30 uur
Verkoop: balies van de Kring Vrienden: Parade 12 en Sint-Janssingel 25

Kijk ook bij

Tweede editie Queer Arts Festival in Verkadefabriek

Na een succesvolle editie in mei 2023, krijgt het Queer Arts Festival een tweede editie …