Podiumgesprek met Jan-Hein Arens in DePetrus op 16 september

Op zaterdagmiddag 16 september gaan Ben van Os en Geert van den Brand in gesprek met Jan-Hein Arens. Dit gebeurt letterlijk tussen de kunstwerken van de jubileumtentoonstelling ’50 jaar Kunst Vughts Museum’ in DePetrus.

Dit podiumgesprek is het tweede in een reeks van 6 podiumgesprekken op achtereenvolgende zaterdagmiddagen in DePetrus in Vught. Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis. De jubileumtentoonstelling is nog te zien tot en met 29 oktober 2023.

Over Jan-Hein Arens (Vught 1974)
Jan-Hein Arens volgde de opleiding tot grafisch vormgever van 1992-1996 aan de Grafische School in Eindhoven. Vanaf 2000 werkt hij als beeldend kunstenaar, grafisch vormgever en illustrator. Mensfiguren en lichaamsdelen, met name ogen, vormen een rode draad in zijn werk. Deze realistisch geschilderde lichaamsdelen worden vaak gecombineerd met een vorm, uitgevoerd in een zware, zwarte lijn. Deze twee tegengestelde schildermethodes zorgen voor een collage-effect. De schilder Arens is zoals hij zegt ‘op zoek naar spanning tussen de toeschouwer en zijn werk’. Naast schilderen legt hij zich toe op andere kunstvormen, zoals zeefdruk, linosnede en het maken van beelden. Tevens maakt Jan-Hein korte films en bouwt hij decors. Arens exposeerde eerder bij het Vughts Museum in een tentoonstelling in 2008-2009.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …