Podiumgesprek met Constantijn Molenkamp in DePetrus

Op zaterdagmiddag 23 september gaan Ben van Os en Geert van den Brand in gesprek met Constantijn Molenkamp. Dit gebeurt letterlijk tussen de kunstwerken van de jubileumtentoonstelling ’50 jaar Kunst Vughts Museum’ in DePetrus.

Dit podiumgesprek is het derde in een reeks van 6 podiumgesprekken op achtereenvolgende zaterdagmiddagen in DePetrus, Heuvel 2 in Vught. Aanvang 15.00 uur. De toegang is gratis. De jubileumtentoonstelling is nog te zien tot en met 29 oktober 2023.

Over Constantijn Molenkamp
Constantijn Molenkamp (Tilburg 1959) volgde van 1985 tot 1990 de eerstegraadsopleiding tekenen en schilderen aan de academie in Tilburg. Hij kreeg daar les van o.a. Marlene Dumas en Jan Dibbets. De liefde voor vorm en kleur deelde hij van jongs af aan met zijn vader, de schilder Nico Molenkamp. Met hem ging Constantijn, al op jonge leeftijd, tekenen aan de kust van Domburg. Vanaf 1990 begint Molenkamp veelkleurige abstracte zeegezichten te schilderen, ‘zeeschappen’ noemt hij de doeken. Een fictieve term die de relatie tussen de lucht, duinen, strand en zee krachtig verbeeldt. Later zijn uit de ‘zeeschappen’ de landschappen ‘landmarks’ op zijn doeken ontstaan. Vormen in het landschap, abstract weergegeven met lijnen en kleuren. De kleuren zijn er om de vormen te accentueren. Als autonoom beeldend kunstenaar heeft Constantijn Molenkamp inmiddels talloze exposities op zijn naam staan, o.a. Kunsttentoonstelling Vughts Museum: 2002-2003.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …