Thijs van de Meeberg (Foto: Anneloes van den Adel)

Podium voor aanstormend talent bij Coffeelab Den Bosch

Aanstormend lokaal talent krijgt een podium in één van de gezelligste hotspots van Den Bosch: COFFEELAB De koffiezaak tegenover het Centraal Station wordt vanaf september door Theater aan de Parade omgetoverd tot een verrassend pop-uptheater met bier, nacho’s en talent. Elke tweede donderdag van de maand pakken hoogvliegers hun moment om te schitteren in de huiskamer van de nieuwe generatie.

“Met dit nieuwe concept gooien we alle theaterregels overboord en doorbreken we het standaard avondje uit”, aldus Niels van Doormalen, producer bij Theater aan de Parade. “Hoe leuk is het om in de najaarsmaanden te genieten van theater met een ijskoud biertje en bergen nacho’s? Niet in het rode pluche in de traditionele theateromgeving, maar in een andere centrale ontmoetingsplek van de stad waar je koffiedrinkt en je favoriete vrienden ontmoet. En uiteraard een verrassend programma.” TP@COFFEELAB biedt aan de ene kant aanstormend talent de kans zich aan publiek te presenteren en aan de andere kant is het voor jongeren een laagdrempelige en toegankelijke manier om kennis te maken met theater.

Voor ieder wat wils
Er worden vier avonden met vier genres georganiseerd. Het programma varieert van musical met de Bossche Elindo Avastia en Noortje van Eijl tot cabaret met Thijs van de Meeberg en van circus met Company Hein tot muziektheater met Kløt. De agenda ziet er als volgt uit:

8 sep: Thijs van de Meeberg (cabaret)
Thijs won in 2015 alle prijzen op het Leids cabaretfestival. De jury prees zijn improvisatievermogen en interactie met het publiek en de pers zijn onverwachte en verrassende wendingen.

13 okt: Company Hein (circus)
Elise en Nils zijn twee moderne circusartiesten, afgestudeerd aan de Tilburgse circusacademie. Met hun vriendschap als basis, jongleren, dansen en bewegen ze erop los om hun visie op de mens en zijn gedrag uit te beelden.

10 nov: Kløt (muziektheater)
Een kleinkunstkwartet en Nederlandstalige poprockband in één, dat is Kløt. Eerder speelde de band op het Cafétheaterfestival. Gewapend met gitaren, drums en een goede dosis humor probeert Kløt hun weg naar boven te vinden.

8 dec: Elindo & Noortje (musical)
Een Disney-klassieker als musical doet het altijd goed, maar er is nog zo veel meer. Elindo & Noortje nemen tijdens deze avond musicals door die de grote podia nooit hebben bereikt. Van klassiek- tot popmusicals en van oud naar nieuw.

TP@Coffeelab vindt iedere tweede donderdag van de maand plaats. De optredens zijn om 19.30 en 21.30 uur. Een kaartje kost € 7,50. Ga voor meer informatie & tickets naar: www.theateraandeparade.nl.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …