Podcast ‘Adres Bekend’ over Wim van Hooff online

‘Adres Bekend’ is de naam van een historische podcastserie over bijzondere mensen uit Cromvoirt, Helvoirt en Vught. De serie is een coproductie van Vughts Museum, Stichting Erfgoed Vught en NOVO3.

De makers, Joyce Tritschler en Ans de Man, wandelen naar verschillende adressen en vertellen over de mensen die hier woonden of geleefd hebben. Zij hebben iets of heel veel voor de gemeente Vught betekend of verdienen het in het licht gezet te worden. In aflevering 4 wandelen Joyce en Ans naar Taalstraat 100, een prachtig oud pand met een trapgevel uit 1735. In 1910 is het pand bij de restauratie verhoogd en zijn er Renaissance-achtige elementen aangebracht. ‘De steeg’ tussen Taalstraat 92 en nummer 100 was in die tijd doodlopend en leidde naar de tuinderijen van Van der Bruggen en Verhagen. Aan de rechterkant was het schildersbedrijf van Van Hooff gevestigd. En daar begint de podcast over Wim van Hooff, beroemd geworden door zijn Bonte Grijskleuren en de Bossche School. De Vughtenaren herinneren zich hem zeker ook als schrijver en regisseur van de eerste Vughtse revues en niet te vergeten zijn carnavalslied uit 1971 “Hij kèkt ‘k weet zeker dè tie kèkt” over de Vughtse Toren. De historische feiten uit deze podcast worden aangevuld met verhalen van zijn zoons Herman en Paul van Hooff. Ook Marij van Noort en Ans van den Bosch komen aan het woord over zijn revues en niet te vergeten carnaval.

‘Adres Bekend’ is te beluisteren via https://www.novo3.nl/novo3-podcasts/ en via Spotify – Adres Bekend. Ook aflevering 1 ‘De cheque van Holla’, aflevering 2 over ‘Charlotte van Beuningen’ en aflevering 3 ‘dr. Felix Hillen’ zijn hier te beluisteren.

Kijk ook bij

Naam Wasserij De Spuistroom terug in de Uilenburg

Sinds 21 juni 2024 is de originele ‘Eerste steen’ uit 1949 terug op het terrein …