Podcast ‘Adres Bekend’ over Gerard Vorstenbosch online

‘Adres Bekend’ is de naam van een historische podcastserie over bijzondere mensen uit Cromvoirt, Helvoirt en Vught. De serie is een coproductie van Vughts Museum, Stichting Erfgoed Vught en NOVO3. De makers, Joyce Tritschler en Ans de Man, wandelen naar verschillende adressen en vertellen over de mensen die hier woonden of geleefd hebben. Zij hebben iets of heel veel voor de gemeente Vught betekend of verdienen het in het licht gezet te worden.

Vanaf de Taalstraat in Vught gaat de wandeling langs de IJzeren Man naar Cromvoirt. Tot 1933 was Cromvoirt een zelfstandige gemeente. Vanaf dat jaar werd het kerkdorp een onderdeel van de gemeente Vught. Aan de Sint-Lambertusstraat staat zowel het oude gemeentehuis als de Lambertuskerk nog steeds in volle glorie te pronken en herinneren aan hoe het vroeger was. Net voorbij de kerk aan de Sint-Lambertusstraat begint het verhaal over Gerard Vorstenbosch. Geboren op 30 oktober 1946 op toen nog nummer 58 in de boerderij van zijn ouders. Een witte boerderij met aan de voorkant drie grote Italiaanse populieren. Gerard Vorstenbosch heeft duidelijk zijn sporen in Cromvoirt achtergelaten. Hij was zeer betrokken bij het dorp, was een ras-organisator, muzikaal en verbindend. Bij alles wat hij deed of organiseerde betrok hij de jeugd erbij. “Want daar moet je het van hebben, dat is de toekomst”, zei hij altijd.

Gerard overleed 13 april 2015
In de podcast komen aan het woord: zijn broer Theo Vorstenbosch, Koen de Leijer, voorzitter van carnavalsvereniging De Kneuters, en Joke Zwanikken-Leenders, de koningin van de Verwenzorg en heel lang zijn leidinggevende bij het psychiatrisch ziekenhuis Voorburg.

‘Adres Bekend’ is te beluisteren via de website van NOVO3 of via Spotify. Ook aflevering 1 ‘De cheque van Holla’, aflevering 2 over ‘Charlotte van Beuningen’, aflevering 3 over dr. Felix Hillen en aflevering 4 over Wim van Hooff zijn hier te beluisteren.

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …