Plantjes van bijenmarkt nu te vinden in Halder en Liempde

Net als in 2020 gaat de bijen- en plantenmarkt in Boxtel dit jaar niet door, vanwege de coronacrisis. Er is wel een variant bedacht voor het vertrouwde aanbod van zelfgekweekte plantjes. Deze zijn nu verkrijgbaar bij imkers in Liempde en op landgoed Haanwijk bij Sint-Michielsgestel.

De bijenmarkt in april is in gewone jaren een mooi en drukbezocht voorjaarsevenement in Boxtel. Honderden mensen, onder wie veel gezinnen, weten dan het marktterrein in park Molenwijk te vinden.

Maar vanwege corona kan er ook dit jaar geen markt zijn. Dit heeft de organiserende vereniging Sint-Ambrosius onlangs ‘met grote spijt’ besloten. Nu is er een manier gevonden om toch de meer dan duizend insectenvriendelijke plantjes, speciaal gekweekt voor de markt, aan liefhebbers aan te bieden.

De plantjes zijn verhuisd naar biologische imkerij Het Groene Woud in Liempde en sociale tuinderij De Scheve Schup, bij kasteel Haanwijk. Daar kunnen belangstellenden nu terecht.
Dat komt al mooi op gang, zegt Hans Schevelier van De Scheve Schup: “Van de week nam een bezoekster hier meteen een kist vol lavendel mee.’’

Bijenhoudersvereniging Sint-Ambrosius hoopt dat veel plantjes zo toch in veel tuinen terecht komen. Dat is behalve mooi ook goed voor de biodiversiteit. Tuinderij De Scheve Schup is te vinden aan de straat Haanwijk in Sint-Michielsgestel, biologische imkerij Het groen Woud aan de Hezelaarse Akkers in Liempde.

Kijk ook bij

De Avond4daagse Vught gaat door

“Een tweede jaar zonder Avond4daagse Vught is ondenkbaar. Vorig jaar hebben we het besluit moeten …